Instagram Hikaye Gizleme Anlaşılır Mı?

Instagram hikaye gizleme nasıl anlaşılır?

Instagram, kullanıcıları memnun etmek için her geçen gün yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de hikaye ekleme özelliğiydi. 24 saat göründükten sonra kendi kendine kaybolan bu özellik, bir çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Instagram’ da yayınladığınız her şeyin tüm takipçiler tarafından görüntülenmesini istiyor musunuz? Bazılarının görmemesine imkan var mı? Karşı taraf gizlendiğini anlayabilir mi? Bu yazıda Instagram hikaye gizleme  anlaşılır mı sorusu hakkında merak edilen sorulara cevap bulacağız.

Hikayelerinizi görmemeleri için siz nasıl başkalarını gizliyorsanız, başkaları tarafından da gizleniyor olabilirsiniz. Bunu anlamanın yolu var mı? Bunu anlamanın bir yolu var fakat kesin olarak sonuca götürmüyor. Beraber bakalım.

Birisi hikaye paylaştı. Sizi bu hikayeyi görmenizi engellemek için bazı adımları uygulaması gerekmektedir. Bu adımlar:

 Instagram hikaye gizleme

1)Hikayede görüntülenmesi istenen video ya da fotoğraf paylaşımı yapılır. Paylaşım yapıldıktan sonra ekranın sağ alt köşesinde yer alan ‘’daha fazla’’ seçeneğine tıklanır. Bu seçenek içerisinde aradığımız bölüm yer almaktadır.

 Instagram hikaye gizleme adımları

2)Yukarıda bahsettiğimiz daha fazla alanına tıkladığında bazı seçenekler ekrana gelecek. Bu seçenekler arasında hikaye ayarları bizi ilgilendiren kısım. Buraya tıkladığınızda hikayenizle ilgili yapabileceğiniz tüm ayarlar burada yer almaktadır.

 Instagram hikaye gizleme nasıl yapılır

3)Seçeneklerin en üstünde yer alan ‘’hikayeyi gizle ‘’ bölümüne tıklayın. Burada hikayeyi kimlerden gizleyebileceğinizi belirleyebiliyorsunuz. Hikayeyi gizlemek istediğiniz kişileri kullanıcı adlarına göre tek tek seçin. Ve kaydedin. Bu kişiler artık paylaştığınız hikayeleri göremeyecek. Siz bu kişilerin görmesini istediğinizde tekrardan aynı adımları uygulayın. Ve bu kişilerin kullanıcı adlarını buradan kaldırın. Kaldırdığınızda bu kişiler hikayelerinizi yeniden görmeye başlayacak.

Gördüğünüz gibi bu adımları uyguladığınızda karşı taraf hikayelerinizi göremeyecek. Siz de engellendiğinizde karşı taraf sizin için bu adımları uygulamış olacaktır. Ve isimler hikaye gizleme bölümüne tek tek girilmektedir. Bu da demek oluyor ki, siz hikayeyi göremeseniz bile diğer kişiler görebilecek.

Bu noktada ya fake hesap açın. Ya da ortak bir arkadaşınız aracılığıyla sizde görünmeyen bir hikayenin paylaşılıp paylaşılmadığını öğrenin. Böylece karşı taraf tarafından engellenip engellenmediğinizi de öğrenmiş olacaksınız. Gördüğünüz gibi bu yöntemin kesin bir çözümü yoktur. Ancak denk gelmesi durumunda biri tarafından hikayenin gizlenip gizlenmediğini anlayabilirsiniz.

Sonuç

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği 2019
Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği 2019

Instagram her yeni gün farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan bazıları bizi memnun ederken, bazıları ise oldukça rahatsız edici olabilmekted...

Bu yazıda Instagram hikaye gizleme nasıl anlaşılır sorusuna beraber cevap bulduk. Kesin bir çözüm yolu olmadığını anladınız. Dediğimiz iki yöntemle bunu anlama ihtimaliniz bulunmaktadır.

Görüşmek üzere.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikaye Gizleme Anlaşılır Mı? Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

2 yorum

  1. İnci Yılmaz
    İnci Yılmaz

    Instagram hikayelerini gizleyen kişiden korkulur valla o daha nelerini gizlemez ki…

  2. Melisa Aldoğan
    Melisa Aldoğan

    Instagram hikaye gizleme nasıl anlaşılcak ya başka bi fake hesaptan falan takip etmiyorsa bence çok zor