Instagram Yazı Fontları Nasıl Kullanılır 2019

Instagram yeni özellikleriyle bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Ve bu yenilikler hiç bitmeyecek gibi görünüyor. Son zamanlarda gündemi sıkça meşgul eden konu ise, Instagram üzerinde kullanılan yazı fontları. Bu noktada hikayelerde farklı Instagram yazı fontları kullanabilme imkanınız bulunuyor. İstediğinizden birini tercih edebiliyorsunuz. Ya diğer yerlerde? Diğer yerlerde farklı yazı kalıpları kullanma imkanınız var mı? eğer böyle bir imkanınız varsa, farklı yazı tiplerini kullanmak, profilinize ayrı bir hava katacaktır.

Instagram yazı fontları nasıl kullanılır? Instagram yazı fontları nerelerde kullanılır? Instagram yazı fontları nasıl kullanılır? Tüm sorulara detaylı olarak cevap vereceğiz.

Instagram yazı fontları nasıl değiştirilir?

Instagram yazı fontlarını değiştirmek oldukça kolaydır. Ancak bunu yapabilmeniz için, bir destekleyiciye ihtiyacınız bulunmaktadır. Çünkü Instagram uygulaması, hikayeler bölümü dışında sadece tek bir yazı tipine yer veriyor. Değişiklik yapmanız adına seçenek sunmuyor. Bunun için yapılması gerekenler:

Instagram yazı fontları ne işe yarar
  • Yazı fontları üzerinde oynama yapmak istiyorsanız, bu alana özgü yapılmış uygulamalar size yardımcı olacaktır. Bunun için belli başlı uygulamalar bulunmaktadır. Instagram fonts ya da güvendiğiniz başka uygulamalara göz atabilirsiniz.
  • Bu uygulamalarda farklı yazı fontları yer alıyor. Bunları kullanmak oldukça kolay. Instagram üzerinde hangi yazının görünmesini istiyorsanız, o yazıyı bu uygulama üzerinde yazın. Uygulamalar size farklı yazı tiplerini gösterecek. Böylece ne tür seçeneklerinizin olduğunu daha genel bir şekilde görmüş olacaksınız.
  • Artık hangi yazı tipini kullanacağınıza karar verdiniz. Bundan sonra yapmanız gereken ise, bu yazıyı Instagram üzerinde kullanmak. Uygulama üzerinde beğendiğiniz yazıyı kopyalayın. Instagram hesabınıza girin ve bu yazıları nerede kullanmak istiyorsanız, o alana yapıştırın. Profilinizde görünmesini istiyorsanız, profili düzenle deyin ve buraya yapıştırın. Böylece insanlar biyografinize baktıklarında, diğer kişilerden farklı bir görüntüyle karşılaşırlar. Marka olmak ya da farklı biz izlenim ortaya çıkarmak için, etkili olduğunu göreceksiniz.

Yazı tipini değiştirme uygulaması üzerinde, kopyaladığınız bu yazıları isterseniz paylaşımlarınız üzerinde de kullanabilirsin. Yapacağınız paylaşımlarda bu tür yazılara yer verebilirsiniz. Bunların seçimini yapmak size kalmış. Gördüğünüz gibi bu işlemler oldukça kolay. Farklı olmak adına, emek harcamadan bu tür çalışmalar yapabilirsiniz.

Instagram hikayelerinde farklı yazı tipleri nasıl kullanılır?

Instagram yazı fontları

Instagram, hikayeler üzerinde farklı yazı tipleri kullanma imkanı sunuyor. Bu yazı çeşitlerinden istediğinizi seçerek, hikayelerinize farklı bir hava verebilirsiniz. Bunun için beş farklı seçeneğiniz bulunmaktadır. Instagram uygulamasının kendi yazı tipleri klasik, güçlü, daktilo, modern ve neon olmak üzere karşımıza çıkıyor. Bu Instagram yazı fontları arasından seçim yapabilirsiniz. Bu yazı tiplerini kullanmak için hikayeyi yayınlamadan önce, yüklediğinizde üst kısımda yazı fontları yer almaktadır. bunlara her dokunduğunuzda yazı fontları değişir. Hangisini seçerseniz, işleme o şekilde devam edebilirsiniz.

Instagram uygulamasına ait yazı tiplerini kullanıyorsunuz. Ya farklı bir yazı tipi isterseniz? Böyle bir imkanınız var mı? Uygulama dünyasında çareler tükenmiyor. Tabi ki de var! Bunun için belli başlı alternatiflere değinebiliriz.

Instagram yazı fontları nerelerde kullanılır

1)Tasarım uygulamaları

Grafik tasarımı üzerine yapılan uygulamalar, bu süreçte oldukça işinize yarayacak. Bunun için fotoğraf düzenlemede bilinen bazı uygulamalar vardır. Font, Canva ya da Candy gibi seçeneklerden bahsedebiliriz. (İsterseniz güvendiğiniz farklı bir grafik tasarım uygulamasından da yararlanma imkanına sahipsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz bir çok seçenek yer alıyor. Biz sadece en iyi olanların bir kaçına değindik.) Video düzenleme aşamasında ise adını duyurmuş bazı uygulamalar yer almaktadır. Bunlardan bazıları Hype Type ya da Vont olarak belirtebiliriz. Yapacağınız paylaşıma uygun olanları seçebilirsiniz.

Bu uygulamaları kullanma aşamaları:

  • İstediğiniz bir uygulamayı yükleyerek işleme başlayabilirsiniz. Herhangi bir uygulamayı yükleyin ve hangi fotoğraf ya da videoyu hikaye olarak paylaşacağınıza karar verin. Bu paylaşıma karar verdikten sonra, bu uygulamaya yükleyin.
  • Artık istediğiniz yazıyı istediğiniz yere ekleyebilirsiniz. Farklı yazı seçeneklerini deneyerek, size en uygun olana karar verin. Ve istediğiniz yere konumlandırın. Yazı üzerinde gerekli çalışmaları yaptıktan sonra, indirme ya da görseli kaydet butonuyla bu görseli telefonunuza indirebilirsiniz. Artık Instagram yazı fontları ile farklı olsun diye düzenlediğiniz bu fotoğraf, video galerinizde yer alıyor. Hem de düzenlenmiş bir şekilde!
  • Artık yapmanız gereken tek işlem, hikayeler bölümüne gitmeniz. Bu paylaşımı, başka hiçbir düzenleme yapmadan hikaye olarak yayınlamanız. Gördüğünüz gibi oldukça basit. Bu adım üzerine hikayeniz, Instagram üzerinde olmayan bir yazıyla daha farklı bir görünüme sahip olacaktır.

Yukarıdaki adımlar hem video hem de fotoğraflar için geçerlidir. Ancak her iki tarafın grafik tasarım uygulamaları farklılık gösterebilir. Bunun için uygun uygulamaları seçmeniz gerekmektedir.

Sonuç

Sosyal medya uygulamalarında insanlar, aynı imkanlardan faydalanmaktadır. Bu nedenle sizde sıradanlaşarak, kalabalık içinde yok olma durumu ile karşı karşıya kalırsınız. Böyle bir sorunla karşılaşmamak adına, farklılıklarınızı göstererek insanların zihinlerinde yer edinebilirsiniz. Bunun için bir yerden başlamak gerekiyor. Bu nedenle farklı yazı fontları hakkında bilgilendirme yaptık. Farklılığınız ortaya koymaya buradan başlayarak, zaman içerisinde farklı çalışmalar içine girebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Bu yazıda Instagram yazı fontları ne işe yarar, bu fontlar nasıl kullanılır ve hangi uygulamalardan yararlanmak faydalı olur sorularına cevap bulduk. Yazı tiplerini değiştirmek istediğinizde, ne yapmanız gerektiği hakkında bilgi sahibisiniz. Kalabalıktan sıyrılarak, kendinize farklı bir konumda yer bulabilirsiniz. Umarım yazımız, sorularınız için cevap olmuştur. Sonraki yazımıza kadar kendinize iyi bakın.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Yazı Fontları Nasıl Kullanılır 2019 Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

1 Yorum

  1. Ceren Falay
    Ceren Falay

    Herkeste görmeye başladım isim kısmında farklı fontlar ne gerek var ki buna ya bence şuan ki font güzel.