Instagram Daha Az İnternet Harcamasını Nasıl Sağlarım Ayarlarım

Sosyal medya uygulamalarının hayatımıza girmesiyle birlikte, internet harcamaları sürekli artmaya başladı. Özellikle Instagram bu noktada başta gelen uygulamalar arasında yer alıyor. Yakın arkadaşlarınız ya da takip ettiğiniz sayfalar fazlaysa, internet su gibi gidiyor. Bu sorunla bir çok kişi uğraşmaktadır ve çözüm yolları aramaktadır. Instagram daha az internet harcamasını nasıl sağlarım diyorsanız sizde bu gruptansınız.

Instagram veri tasarrufu ne demek? Instagram daha az internet harcamasını nasıl sağlarım? Tüm soruların cevapları yazımızda. Sonuna kadar birlikte ilerlersek, gerekli olan cevabı alabileceksiniz. O zaman başlayalım.

Instagram veri tasarrufu ne demek?

Çok fazla arkadaşınız varsa ya da çok fazla paylaşım yapıyorsanız, internetiniz buna dayanamayabilir. Video izleme gibi faaliyetleriniz varsa bu süreç daha da hızlanır. Ve sizi yarı yolda bırakabilir. Bu durumda hem istedikleriniz yapamaz hem de mağdur olursunuz. Bu noktada tasarruf imkanlarından faydalanmak düşünülebilir. Veri tasarrufu yaparak, tüm sosyal medya uygulamalarını kullanırken rahat edebilirsiniz. Böylece internet, normal zamanlarda ki kullanımlara göre çok daha uzun süre dayanabilir. Böylece sizde mobil veriden tasarruf etmiş olursunuz.

Aslında belirgin bir tasarruf yolu yoktur. Size kesin cümleler kullanarak, bunları yapmanız durumunda veri tasarrufu kesin olarak sağlanır diyemiyoruz. Sadece bazı ihtimaller üzerinde durarak, yardımcı olmaya çalışacağız. Instagram üzerinde veri tasarrufunun ne olduğunu anladığınıza göre, nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgi verelim.

Instagram daha az internet harcamasını nasıl sağlarım?

Instagram daha az internet harcamasını nasıl sağlarım diyorsanız, bazı aşamaları takip etmenizde fayda var. Bunun için yapmanız gereken belli başlı adımlar:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın ve profilinizin olduğu bölüme gelin. Bu ekrandan sağ üst noktada yer alan üç çizgi şeklindeki simgeye tıklayın.
  • Açılan ekranda bir çok seçenek yer almaktadır. En altta yer alan (dişli çark simgesine sahip) ayarlar seçeneği ile işleme devam ediyoruz. Hesap ayarlarına gelin.

Instagram daha az internet harcamasını nasıl sağlarım

  • Hesap ayarları içerisinde hücresel veri kullanımı seçeneği bulunmaktadır. Burayı seçerek işleme devam edin. Açılan ekranda daha az veri kullan kısmını aktif hale getirin.

Instagram daha az internet harcamasını sağlama

 

İşlem tamam! Bu veri tasarrufu sağlamaya büyük oranda yardımcı olacaktır. Böylece normal zamandakine oranla, kullandığınız veri oranı bir miktar daha az olacaktır. Belirtmek gerekir ki, Instagram en çok veri tüketen uygulamalar arasında yer alıyor. Bu nedenle ne yaparsanız yapın, internet tüketim oranınız çok fazla azalmayacaktır. Bu nedenle internetten tasarruf sağlamanın temel noktası, interneti az kullanmaktır. Her seferinde mobil veriyi kullanmak yerine, WİFİ internet ağı bulduğunuzda bu tür yerlerden bağlanmaya çalışın. Böylece internetiniz çok daha uzun süre gidebilir.

Veri kullanımını kısıtlama sorunu

Instagram uygulamasının çok fazla internet yemesinin temel nedenlerinden bir tanesi, videoların sürekli olarak tekrar etmesidir. Hiç durmadan tekrar eden videolar, internetin çok daha hızlı tükenmesine neden olur. Bu nedenle veri tasarrufu yapmak faydalı olacaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, daha az veri kullan dediğinizde videolar sürekli oynamaz. Sadece bir kez oynadıktan sonra durur. Böylece veri kaybı azaltılmış olur. Veri kaybı azaltılsa bile, bazı dezavantajları beraberinde getirmektedir. Uygulama donma yapabilir ya da yavaşlama gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Instagram üzerinde bu tür belirtilerle karşılaşmanız durumunda, nedenin bundan kaynaklı olduğunu düşünebilirsiniz.

Hücresel veri ayarlarında değişiklik yapamıyorum

Instagram üzerinde tüm ayarlar üzerinde oynama yapabilirsiniz. Ancak uygulamanızın güncel olması gerekiyor. Uygulama güncel değilse ve uygulama orijinal Instagram uygulaması değilse, bu tür sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz bulunur. Ayrıca telefonda virüs olması durumunda, bazı işlevler doğru şekilde çalışmayabilir. Bu da ayarların doğru bir şekilde güncellenmemesine neden olur. Böyle bir durumunuz yoksa, hücresel veri ayarlarında değişiklik yapabilirsiniz. Hala olmaması durumunda telefondan kaynaklı bir sorun olduğu düşünülebilir. Bunun için telefonunuzdan anlayan bir şubeyle irtibata geçip, telefonunuzdaki sorunu gösterebilirsiniz.

Sonuç

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Sosyal medya uygulamalarının çok fazla artmasıyla birlikte, internet tüketimi git gide artmaya başladı. Bu durum internetlerin vaktinden önce bitmesi gibi sorunların ortaya çıkmasına neden oldu. Bu da insanların çözüm yolu arayışlarına girmesine olanak sağladı. Veri tasarrufu yapılarak, belli bir miktarda da olsa internet kullanımı azaltılabiliyor. Instagram veri tasarrufu ne demek, Instagram veri tasarrufu sağlamak için yapılması gerekenler hakkında gerekli bilgileri öğrendiniz. Artık kesin olmamakla birlikte, nasıl davranmanız gerektiğini biliyorsunuz.

Umarım yazımız, bu sorunu yaşayan kişiler için faydalı olmuştur. Sonraki yazımızda görüşmek üzere.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Daha Az İnternet Harcamasını Nasıl Sağlarım Ayarlarım Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

2 yorum

  1. ahmet
    ahmet

    Instagram daha az internet harcamasını nasıl sağlarım?

  2. VERDA
    VERDA

    Instagram veri tasarrufu harika bir olay bilmeyenmi var hala