Instagram Hesabı Şikayet Etme (Güncel)

Instagram, dünya genelinde kendini kanıtlamış ve oldukça fazla sayıda takipçi barındıran bir sosyal medya uygulamasıdır. Sevdiklerinizle, anılarınızı fotoğraf ve videolarınızı paylaşabileceğiniz bir platform. Kullanıcı memnuniyetini sağlamak için her geçen gün yeni özellikler ortaya çıkmaktadır. Uygulama genel olarak, olumlu açılardan karşımıza çıksa da zaman zaman sorunlar olabilmektedir. Tüm sosyal medya uygulamalarında görülebilecek problemler Instagram hesabını şikayet etme işlemiyle çözüme kavuşabilir.

Uygulamanın en önemli ve dikkat edilen ilkesi güvenliktir. Sizin güvenliğinizi tehdit eden bir durumla karşılaştığında, bunun için gerekli olan tüm önlemleri alır. Bu ceza gerekirse, kişinin mevcut hesabını kapatmaya kadar gidebilir. Bu şekilde size en iyi kullanıcı deneyimi yaşatmak amaçlanır.Bu yazıda Instagram hesaplarını hangi durumlarda şikayet edebiliriz ve bu şikayet aşamaları nasıl gerçekleşir gibi aklınıza takılan tüm sorulara birlikte cevap bulacağız. Hadi öyleyse başlayalım.

Instagram hesabını şikayet etmek için haklı sebepler

Instagram hesabını şikayet etme ve kapattırma başlığını görünce gözlerinizin açıldığını fark eder gibiyim. Bu konunun üzerine ‘’sevmediğim kişilere karşı elime bir koz geçti, hesaplarını kapattırırım’’ diyorsanız, üzgünüz ki fazla sevinmeyin. Her istediğiniz hesabı kapattıramazsınız. Şikayetlerinizin ciddiye alınması için haklı sebepler gerekmektedir. Siz o hesabı şikayet ettikten sonra, Instagram uygulaması tarafından inceleme yapılır. Gerçeklik payı olması ve gerekli görülmesi durumunda, o kişinin hesabı elinden alınır. Instagram hesabını şikayet etmek için haklı sebepler:

  • Birinin size karşı yaptığı faaliyetlerden rahatsız olma. Bu madde oldukça önemlidir. Sosyal medya platformlarında, bazı kişiler ısrarla rahatsız edebilir. Sürekli mesaj atma, sürekli paylaşımlarınıza yorum yapma gibi aklınıza gelebilecek her türlü rahatsızlık durumu. Bu durumda bu hesabı şikayet ettiğinizde, uygulama tarafından incelemeye alınacaktır. Aynı şekilde mesaj içeriklerinde size huzursuzluk veren, hakaret sözcükleri içeren ya da uygunsuz fotoğraf, videolar gönderildiğinde de şikayet edilebilir.
  • Instagram hesabı olan kişi, uygun olmayan paylaşımlar yapıyorsa ve bu sizi rahatsız ediyorsa bu paylaşımı şikayet edebilirsiniz. Aynı şekilde kişinin Instagram hesabını da şikayet edebilirsiniz. İki açıdan şikayet etmeniz, daha etkili olacaktır.
  • Uygun olmayan yorumlar. Instagram hesabı, sizin yaptığınız paylaşımlara yorum yapıyor. Ya da kendi hesabında, başka hesapların paylaşımlarında rahatsız edici yorumlar yapıyor. Bu hesabı ve paylaşımı şikayet edebilirsiniz. Şikayetiniz sonucunda gerekli incelemeler yapılacaktır.
  • Sosyal medya uygulamalarının en büyük sorunlarından bir tanesi, başkasının fotoğraflarını paylaşma ve sahte hesap açma. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman, şikayet etmeniz gerekmektedir. Instagram hesabını şikayet etme bu kapsamda oldukça işlevseldir.Şikayetiniz incelendiğinde, incelemeler doğrultusunda hesap ceza alır. Bu ceza kapatılmaya kadar gitmektedir.
  • Toplum huzurunu korumak adına, sosyal medya hesapları tarafından benimsenmiş kurallar vardır. Bu kurallar, bazı kişiler tarafından ihlal edilebilir. Instagram, bu konuda oldukça hassastır ve gerekli yaptırımları uygulamaktadır. Toplum kurallarına uygun olmayan bir durumla karşı karşıya kaldığınızda, hesabı ya da yaptığı paylaşımı şikayet edebilirsiniz.
  • Zaman zaman bu uygulamalarda, taciz vakaları ortaya çıkmaktadır. Bu tür bir durum yaşadığınızda, şikayet edin. Şikayetiniz sonucunda, Instagram gereken cezayı verecektir.

Instagram üzerinde milyonlarca kullanıcı vardır. Uygulamanın, tüm hesapları anında kontrol etmesi ve sıkıntılı olanlara ceza vermesi mümkün değildir. Bu durumda kullanıcılara büyük bir görev düşmektedir. Gerekli durumlarda şikayet etmek. Bu şikayetler, Instagram’ın şikayet alanına yönelmesini sağlar. Bunun sonucunda da detaylı inceleme yapılır. Şikayetinizin haklı bulunması durumunda, o hesabın alacağı ceza hesabının kapatılmasına kadar gitmektedir.

Yukarıda hangi durumlarda şikayetlerin ciddiye alınacağını değindik. Bu kategori içerisinde bir sorun yaşadıysanız şikayet ederek, Instagram uygulamasından yardım isteyebilirsiniz.

Instagram hesabını şikayet etme ve hesap kapattırma nasıl yapılır?

Instagram hesabını şikayet etme ve hesap kapattırma işlemi sonucunda, yaşadığınız bazı sorunların önüne geçilebilir. Sosyal medya ortamında yaşadığınız bir sorunu, kolaylıkla şikayet edebilmeniz adına Instagram yeni bir özellik ekledi. Sadece tek bir tuşla sorun yaşadığınız hesabı ya da o kişinin paylaşımını şikayet edebiliyorsunuz. 2014 senesinde Instagram’a eklenen bu özellik, yeterince işlevsel değildir. İncelemeler anında yapılmamaktadır. Şikayet etme süreci kısa sürede sona erse de dezavantajları fazladır. Uzun süre boyunca sonuç alınamama ve sonucun olumlu olup olmayacağı bilinmediği için çok tercih edilen bir yöntem değildir. Yine de bu yöntemle şikayet ederek, şansınızı deneyebilirsiniz.

Bu işlevsel yönteme karşılık, bize hızlı sonuç veren bir yöntem gerekmektedir. Şikayetimin geri dönütünü hızlı bir şekilde alacağım yöntem var mı? Bu soruya cevabımız evet. İlk yola göre daha uzun olsa bile, sonucu hızlı bir şekilde vermektedir. Tercihi size bıraktığımız için, her iki yönteme de değineceğiz.

Konuya geçmeden önce bir uyarı yapalım. Ben hesabı şikayet ettim, kesin kapanacak gibi bir yargıya ulaşmayın. Bu karar Instagram’ın incelemeleri sonucunda belli olacaktır. Hesabın gerçekten sorunlu olduğu ve şikayetinizin gerçek olduğu tespit edildiğinde, gerekli yaptırımlar uygulanır. Şikayetin durumuna göre sonuç, hesap kapattırmaya kadar gitmektedir. Buraya kadar anladığımıza göre, bu şikayetleri hangi yöntemlerle gerçekleştireceğimiz konusuna geçebiliriz.

1.yöntem : Kısa sürede yapılıp işlevsiz olan şikayet etme yöntemi

Bu yöntem Instagram uygulamasının içerisinde yer almaktadır. Sadece birkaç adım sonucunda, karşıdaki hesabı ya da paylaşımı şikayet edebilirsiniz. İşlem basit olmasına karşın, inceleme süreci çok uzun olmaktadır. Ne zaman inceleneceği belli değildir. Bu incelemelerden olumlu sonuç çıkıp çıkmayacağı da belli değildir. Yine de iki yöntemle de şikayet etmenizde fayda var. Kısa sürede yapılıp işlevsiz olan şikayet etme yöntemi adım adım:

  • İlk olarak kişisel bilgilerinizi kullanarak Instagram uygulamasına giriş yapın.

baskasinin instagram hesabini sikayet etme ve kapattirma guncel

  • Mobil uygulama üzerinden hem sorun yaşanılan hesabı hem de rahatsız edici paylaşımı şikayet etmek mümkün. Şikayet etmek için o hesabı ya da gönderiyi bulun. Hesabın ya da gönderinin üzerine geldikten sonra, ekranın sağ üst kısmında bulunan simgeye tıklayın. (Bu simge 3 nokta (…) şeklindedir. Bu üç nokta iPhone ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda farklılık göstermektedir. iPhone olan cihazlarda yan yana üç nokta şeklinde görürsünüz. Android olan cihazlarda ise alt alta üç nokta şeklinde görünmektedir.)
  • İkinci maddedeki simgeye tıkladığınızda, karşınıza bir çok seçenek çıkacak. Bu seçenekler içinde ilk sırada yer alan ‘’şikayet et’’ butonuna tıklayın. Buraya tıkladığınızda şikayetiniz Instagram uygulamasına iletilmiş olacaktır.

Bu işlemler görüldüğü gibi oldukça basittir. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, çok uzun bir süre gerektirmektedir. Ve inceleme sonunda olumlu sonuç çıkma ihtimali düşüktür. Yine de bu yöntemi de bilmeniz de fayda var. İlk yöntemi öğrendiğimize göre, işlevsel ve hızlı sonuç veren ikinci yönteme geçebiliriz.

2.yöntem : Daha uzun sürse de işlevsel olan şikayet etme yöntemi

Instagram hesabını şikayet etme yöntemleri arasında bu, ilk yönteme göre biraz daha uzun sürmekte ve uğraştırıcı olmaktadır. Yine de şikayetlerinizin hemen incelemeye alınması ve sonuca ulaşması için bu yöntemi uygulamanız önemlidir. Size kolaylık olması açısından, bu yöntemde şikayet alanları ayrılmıştır. Üç başlık altında toplamıştır. Bu başlıklardan hangisinin size uygun olduğunu düşünüyorsanız, oradan şikayet etme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi masa üstü üzerinden yaparsanız, size kolaylık sağlayacaktır. Daha uzun sürse de işlevsel olan şikayet etme yöntemleri:

a)Tacize uğrama ve zorbalığa benzer durumlarda şikayet etme

Instagram üzerinden tacize uğradınız. Ya da zorbalığa benzer durumlara maruz kaldınız. Bu kategori altında bir çok sorundan bahsedebiliriz. Biri sizi sürekli rahatsız ediyor, istemediğiniz halde ısrarla mesaj atıyor…(Rahatsız edici +18 cinsel içerikli mesajlar, hakaret kelimeleri içeren mesajlar..vs) Yaptığınız paylaşımlara ısrarla ya da uygun olmayan yorumlar yapıyor. Bu örnekleri daha da uzatabiliriz. Sizi rahatsız eden tüm durumlarda, bu bölümden şikayetinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu tür bir durumla karşı karşıya kalıyorsanız, aşağıda verdiğimiz linke tıklayın. Ve sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurun. Şikayet sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanması için, bilgileri doğru bir şekilde vermeye özen gösterin. Yanlış bilgiler vermeniz durumunda ciddiye alınmayacaktır.

baskasinin instagram hesabini sikayet etme ve kapattirma guncel

baskasinin instagram hesabini sikayet etme ve kapattirma guncel

Kısa hatırlatma:

Bu kısımda yayınladığımız fotoğraflar, örnektir. Bu linke tıkladığınızda karşınıza çıkacak ekranda, verdiğiniz yanıtlara göre farklı sorular ortaya çıkacaktır. (Örneğin fotoğrafta Instagram hesabın var mı sorusuna evet dediğinizde farklı, hayır dediğinizde farklı sorular karşınıza çıkacak.) Burada yapmanız gereken, çıkan sorularda, gerçekte ne olduysa o bölümleri işaretlemeniz. Hangi seçeneğin uygun olduğunu düşünüyorsanız, başındaki kutucuğu işaretleyin. Tüm sorulara uygun cevaplar verdikten sonra, en altta yer alan gönder butonuna tıklayın. Şikayet etme işlemi bu kadar. Bu işlemden sonra Instagram o hesabı ya da paylaşımı incelemeye alacak. Sonrasında ise gereken yaptırımlar uygulanacaktır.

b)Size ait sahte bir hesap açıldığında ya da fotoğraf paylaşıldığında şikayet etmek

Sizin adınıza bir Instagram hesabı açıldığını fark ettiniz. Ya da fotoğraflarınız başka bir hesapta kullanılıyor. Bu gibi bir sorunla karşılaştığınızda bu bölümden şikayet etmeniz gerekiyor. Fake olarak açılan Instagram hesabını şikayet etme işlemi için aşağıda verdiğimiz linke tıklamanız gerekmektedir.

baskasinin instagram hesabini sikayet etme ve kapattirma guncel

baskasinin instagram hesabini sikayet etme ve kapattirma guncel

Bu linke tıklaıdğınız zaman, karşınıza sorular çıkacak. Siz işaretleme yaptıkça, işaretleme yaptığınız alana göre sorular farklılaşacak. Şikayet durumunuza hangisi uygunsa onları işaretlemeniz gerekmektedir. (Fotoğraflar zihninizde netleşmesi için örnektir, işaretlemelerinize göre farklı sorular ekrana gelecektir.)

c)İki kategori dışında yaşanabilecek tüm sorunları şikayet etme

Yukarıda  iki kategoride yer alan sorunları nerden şikayet edeceğinizi öğrendiniz. Bu ikisinin dışında kalan sorunlar da yaşayabilirsiniz. Diğer tüm sorunlar için, bu alandan şikayetlerinizi gerçekleştireceksiniz. Bu bölümden şikayetinizi gerçekleştirmek için aşağıdaki linke tıklayın. Çıkan ekranda sizden istenen sorulara doğru bir şekilde cevap verin. Yukarıdaki iki kategoride bahsettiğimiz gibi, bu fotoğraflara göre hareket etmeyeceksiniz. Bunlar örnek olarak verildi. Size uygun olan seçenekleri işaretleyerek, işleme devam edin. En son gönder butonuna bastığınız zaman,şikayetiniz aşınmış olacaktır. İşlem bu kadar!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesabımı Yanlışlıkla Sildim (2019 Çözüldü)
Instagram Hesabımı Yanlışlıkla Sildim (2019 Çözüldü)

Instagram Hesabımı Yanlışlıkla Sildim (2019 Çözüldü) Instagram bir çok açıdan kullanıcıları memnun eden bir uygulama olsa da zaman zaman sorunlar ola...

Instagram Hikaye Gizlendiğini Öğrenebilir Miyim? (Güncel)
Instagram Hikaye Gizlendiğini Öğrenebilir Miyim? (Güncel)

Instagram, milyonlarca takipçiye sahip devler arasında yer alan bir sosyal medya uygulaması. Bunun temel sebeplerinden bir tanesi de yeni özellikler g...

baskasinin instagram hesabini sikayet etme ve kapattirma guncel

 

Sonuç

Bu yazıda Instagram hesabı hangi yollardan kapatılır sorusuna detaylı bir şekilde cevap verdik. Artık sorun yaşadığınızda nereden, nasıl şikayet etmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Umarım yaşadığınız sorunu, bu adımları uygulayarak çözebilirsiniz.

Sonraki yazıda görüşmek üzere.

 

 

 

 

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesabı Şikayet Etme (Güncel) Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.