Facebook Arkadaşlarını Gizleme Ayarları

Facebook, sosyal medya uygulamaları arasında dünya devleri arasında yer almaktadır. Hem mesajlaşma alanında hem de arkadaşlarınızı bulma konusunda işlevsel bir yere sahip. Bildiğiniz gibi hesabınızın bir çok ayarı var. Bu ayarları yaparken size özgür olarak seçim yapma imkanı tanınıyor. Peki bir çok ayar varsa, Facebook arkadaşlarını gizleme imkanı var mı?

Bu sorunun cevabı, tabi ki de evet. Hesap size ait olduğu için arkadaşlarınızı kimlerin görebileceğine dair seçim yapma hakkı sunulmuş. Facebook arkadaş gizleme ne anlama geliyor? Facebook arkadaş gizleme ayarları nasıl yapılır? Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda, detaylı olarak bilgi alacaksınız. O zaman başlayalım.

Facebook arkadaş alanı neresi?

Facebook hesabını açmanızın temel nedenlerinden bir tanesi de arkadaşlarınızı bulmaktır. Bu nedenle eklediğiniz arkadaşlar, belli bir alanda toplanmıştır. Facebook arkadaş bölümü, hesabınızı açtığınız günden bu yana eklemiş olduğunuz herkesi bulundurmaktadır. Arkadaşlar bölümüne geldiğinizde, herkesi toplu bir şekilde görebilirsiniz. Aynı zamanda, Facebook arkadaşlarınızı silme gibi işlemleri de buradan uygulayabilirsiniz.

Facebook arkadaşlarını gizleme nedir?

Facebook hesabınızı açtığınız günden bu yana, bir çok kişi eklenmiştir. Ve bu kişiler arkadaşlar alanında yer alır. Hesabı açtığınızda, arkadaşlar bölümü herkese açık olarak görünür. Bu otomatik olarak yapılmış bir ayardır.

Ancak bu seçim size sunulmuş. Sonrasında ayarlarda değişiklik yaparak bu hedef kitleyi değiştirebiliyorsunuz. Böylece sadece sizin işaretlediğiniz kitle arkadaşlarınızı görebilecek. Facebook arkadaşlarını gizleme uygulaması gördüğünüz gibi, arkadaşlarınızı diğer kişilerin görmesini engellemek demektir. Bu da güvenlik önlemleri kapsamında oldukça iyidir. Güvenliğinizi korumak için, böyle bir uygulama yapabilirsiniz. Facebook arkadaşlarını gizleme kavramının ne olduğunu öğrendiğimize göre, bu adımları nasıl uygulayabileceğimiz konusuna geçebiliriz.

Facebook arkadaş bölümünü gizlemek için hangi adımı uygulamalıyım?

Facebook arkadaşlar bölümünü kimlerin görebileceğini belirlemek size kalmış. Bu gizleme işlemini hem web site üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden kolay birkaç adımla yapabilirsiniz.

Bilgisayar üzerinden Facebook arkadaşlarını gizleme

  • Bilgisayar üzerinden Facebook arkadaşlar bölümünü gizlemek için, ilk olarak bilgisayardan hesabınıza giriş yapın.

facebook arkadaslarini gizleme ayarlari nasil yapilir guncel

  • Facebook hesabınızı açtığınızda, sağ üst köşedeki ok şeklinde olan simgeyi göreceksiniz. Bu simgeye tıklayın. Tıkladığınızda karşınıza bir çok seçenek çıkacak. Bunlar arasında ‘’ayarlar’’ seçeneği ile işleme devam edin.

facebook arkadaslarini gizleme ayarlari nasil yapilir guncel

  • Ayarlar bölümü, hesabınıza ait tüm ayarları içinde barındırıyor. Bunlar içerisinde sol tarafta yer alan, gizlilik ayarları bölümü bizim için önemli. Ekranın sol kısmında yer alan gizlilik ayarlarına tıklayın. Karşınıza gizlilik ile alakalı bir çok ayar sorusu gelecek. Buradan tüm gizlilik ayarlarını, kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

 

Bizim için önemli olan ise, arkadaş listeni kimler görebilir alanı. Bu kısımda bazı hedef kitleler yer almaktadır. Sizin yaptığınız seçimlere göre, arkadaşlar bölümünüz sadece o hedef kitleye görünecektir. Bu kısımda herkese açık seçeneğini tıklarsanız, Facebook arkadaşlarınız herkes tarafından görüntülenir. Arkadaşlar seçeneğine tıklarsanız, arkadaş alanınızı sadece mevcut olan arkadaşlarınız görüntüleyebilir. Bir de özel şeklinde bir işaretleme seçeneği yer alıyor. Bu seçenekle arkadaşlarınızı belli isimlerin görmesini sağlayabilirsiniz. (A ismi, B ismi gibi) Sadece ben seçeneği ise hesabı herkesten gizlemek adına yapmamız gereken işaretleme. Sadece ben dediğinizde, arkadaşlarınıza dair bilgileri sizden başka hiç kimse göremez. Diğer kişiler sadece, onlarla olan ortak arkadaşlarınızı görebilir. Bu nedenle yazımızın asıl amacı arkadaşları herkesten gizlemek olduğuna göre, sadece ben seçeneğini işaretliyoruz.

 

İşlem bu kadar! Artık arkadaşlarınızı, sizden başka hiç kimse göremez. Facebook arkadaşlarını nasıl gizleriz sorusunun cevabını vermiş bulunuyoruz.

 

Hatırlatma: Bu ayarlar, tek seferlik değildir. Bu işlem sırasında sadece ben yapsanız bile, sonrasında hedef kitleyi değiştirebiliyorsunuz. Aynı adımları uygulayarak, istediğiniz hedef kitleyi seçebilmektesiniz.

 

Mobil uygulama üzerinden Facebook arkadaşlarını gizleme

Yazıda bilgisayar üzerinden Facebook arkadaşları nasıl gizlenir sorusunu, adım adım öğrendik. Aynı işlemi isterseniz mobil uygulama üzerinden de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Mobil uygulama üzerinden Facebook arkadaşlarını gizleme aşamaları:

  • İlk olarak mobil uygulamaya girin ve hesabınızı kişisel bilgilerinizi kullanarak açın.

facebook arkadaslarini gizleme ayarlari nasil yapilir guncel

  • Çıkan ekranın sağ üst bölmesinde yer alan, üç çizgi simgesine tıklayarak işleme devam edin.

facebook arkadaslarini gizleme ayarlari nasil yapilir guncel

  • Bu simgeye tıkladığınızda karşınıza ‘’ayarlar’’ bölümü çıkacak. Bu bölüm içerisinde bir çok ayar yer almaktadır. Bizim için önemli olan ise hesap ayarları içerisinde yer alan gizlilik ayarları bölümü. Buradan tüm gizlilik ayarlarını kolay bir şekilde yapabilmeniz mümkün.

facebook arkadaslarini gizleme ayarlari nasil yapilir guncel

  • Gizlilik ayarları içerisinde ‘’arkadaş listeni kimler görebilir’’ bölümünü seçin. Burada arkadaşlarınızı kimlerin görebileceğine dair ayarlamayı yapacağız.

 

Bu alanda seçtiğiniz hedef kitle, arkadaşlarınızı kimlerin görebileceğini seçecektir. Herkese açık demeniz durumunda, Facebook arkadaş listenizi arkadaşınız olsun olmasın herkes görür. Arkadaşlar seçeneğini seçmeniz durumunda, arkadaşlarınızın yer aldığı listeyi sadece arkadaşlarınız görebilir. Özel seçeneği ise diğerlerinden biraz farklıdır. Arkadaş listenizi bazı kişilerin görmesini istiyorsanız, özel bölümüne gelip istediğiniz kişilerin ismini seçebilirsiniz. Böylece sadece seçtiğiniz kişiler görüntüleyebilir.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Bizim ise amacımız Facebook arkadaşlarını gizleme. Gizleyebilmek için bu hedef kitle alanını, sadece ben olarak seçmeniz gerekiyor. Böylece arkadaşlarınızı, sizin dışınızda hiç kimse göremez. Sadece ortak arkadaşlarınız, arkadaşlar bölümünde görünür. Bu da güvenlik açısından güzel bir uygulamadır.

 

Sonuç

Facebook arkadaşlarını gizleme ne demek ve gizleme işlemi nasıl yapılır bunu öğrendik. Artık ayarları nereden, nasıl yapacağınızı biliyorsunuz.

 

Umarım yazımız faydalı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7Kf-JYPEXeo

 

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Arkadaşlarını Gizleme Ayarları Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.