Facebook Sayfası Yönetici Ayarlarını Düzenleme Resimli

Facebook Sayfası Yönetici Ayarlarını Düzenleme Resimli

Facebook uygulaması son yılların en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer almaktadır. Bu hesaplar farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Kişisel, e-ticaret, yetenekleri gösterme..vs Hal böyle olunca farklı alternatiflerin olması kullanıcıların işini kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle Facebook hem kişisel olarak hem de sayfa şeklinde insanlara hizmet vermektedir. Bu yazıda Facebook sayfası yönetici ayarlarını düzenleme hakkında bilmeniz gereken tüm noktalara değineceğiz. İlk olarak sayfa yöneticiliği nedir bunun hakkında kısa bir şekilde bilgi edinelim.

Facebook sayfa yöneticiliği nedir?

Facebook sayfaları, uygulamanın kişilere sunduğu bir hizmettir. Profesyonel bir görüntü için, sayfalar oldukça işlevsel bir konumdadır. Her biri farklı bir amaç için kurulan bu sayfaların ortak noktası ise sayfanın kontrolü ve denetlenmesi. Facebook sayfa yöneticiliği sistemi, sayfanın kimler tarafından yönetileceğinin ve görev dağılımının belirlenmesidir. Yönetici en başta kişidir. İstediği kişileri farklı görevlere getirebilir. Bu kişiler aracılığıyla gelen paylaşımları kontrol etme, paylaşım yapma gibi süreçler denetlenir.

Facebook sayfası yönetici ayarları düzenleme birine görev verme

Facebook sayfasında yöneticiyseniz, başka kişilere görev ekleme ya da çıkarma gibi haklara sahipsiniz demektir. Bunun için bazı adımları uygulamanız gerekmektedir. Facebook sayfasında bir kişiye görev vermek için gerekli adımlar:

Facebook sayfası yönetici

1)İlk olarak Facebook sayfanıza giriş yapın. Facebook sayfası içerisinde yer alan ‘’diğer’’ bölümüne tıklayarak giriş yapın.

Facebook sayfası yönetici ayar

2)Ekranda bazı seçenekler karşınıza çıkacak. Bu seçenekler içinde ‘’ayarları düzenle’’ diyerek işleme devam edin.

Facebook sayfa görevleri

3)Ayarları düzenle bölümünde farklı komutlar yer almaktadır. Bunlar içerisinde yer alan ‘’sayfa görevleri’’ seçeneğine tıklayın. Burada sayfa ile ilgili verebileceğiniz tüm görevler yer almaktadır. Konunun ana bölümü burasıdır.

Facebook sayfası yönetici ayarları

4)Sayfa görevleri alanında alt kısımda bu Facebook sayfasında görevli olan herkes ve hangi göreve sahip oldukları yer almaktadır. Buradan ilgili kişileri öğrenebilirsiniz. Üst kısımda yer alan ‘’sayfaya kişi ekle’’ bölümüne tıklayarak yeni kişi eklemeye başlayabilirsiniz. (Burada şifrenizi isteyebilir. İstemesi durumunda şifrenizi girerek işleme devam edin. )

Facebook sayfası yönetici ayarları yapma

5)Eklemek istediğiniz kişinin kullanıcı adını bulun. Kullanıcı adını ilgili kısma girin. Bu işlemden sonra kişiye hangi görevi vereceğinizi tespit etmeniz gerekiyor. Sayfa için en iyi hangi görevi yapacaksa o alanı bulun. Ve resimdeki gibi görevlerden bir tanesini seçin.

Artık işlem tamam ! Kişiyi görevlendirdiniz. Ancak unutmayın ki, kişinin bu sürede size yardım etmesi için teklifinizi onaylaması gerek. Onayladıktan sonra artık yönetme konusunda size yardım edebilecektir.

Facebook sayfasında verilen görev geri alınabilir mi?

Facebook sayfanız var ya da herhangi bir Facebook sayfasında yöneticisiniz. Birine verdiğiniz herhangi bir görevi geri almak istiyorsunuz. Peki bu mümkün mü? Birine verdiğiniz görevi geri alabilir misiniz?  Bu soruya cevabımız evet. Birine verdiğiniz görevi geri alabilirsiniz. Bunu nasıl yapabileceğinizi karışıklık olmaması adına adım adım tekrardan gösterelim. Adımların resimlerine yukarıdan ulaşabilirsiniz. Facebook sayfasında verilen görevi geri alma:

-Facebook sayfanıza giriş yapın. Sayfanın sağ kısmında yer alan ‘’diğer’’ seçeneğine tıklayarak işleme devam edin.

-Burada bir çok seçenek yer almaktadır. Bu seçenekler içinde ‘’ayarları düzenle’’ seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

-Ayarlar bölümünde sayfanıza dair bir çok ayar yer almaktadır. Bu ayarlar içerisinde bizim konumuzla alakalı olan kısım ‘’sayfa görevleri’’ bölümü. Sayfa görevleri bölümünden bir çok işlemi yapabilirsiniz. Birini çıkarmak istediğinizde de buradan çıkarmanız mümkün olacak.

Facebook sayfa görevi çıkarma

-Bu alanda görev verilen herkes bulunmaktadır. Buradan istediğiniz kişinin görevini geri alabilirsiniz. Bunun için istediğiniz kişiyi bulun ve yanındaki simgeye dokunun. Bu simgeden kaldır komutunu seçmeniz gerekmektedir. Kaldır dediğinizde kişiye verdiğiniz görev otomatik olarak yok olur. (Bu tür işlemlerde şifreniz istenebilir. İstendiği zaman şifrenizi girerek işleme devam edin.)

NOT: Facebook sayfası yönetici ayarlarını düzenleme işlemiyle kişinin görevine bu şekilde son verebilirsiniz. Göreve son vermek için yönetici olmanız gerekmektedir. Başkalarının görevine son verdiğiniz gibi, kendi görevinize de son verebilmeniz mümkün. Bunun için tek şart sizden başka bir yöneticinin olması. Kendinizi çıkarmadan önce, hiç yönetici yoksa başka birini eklemeniz gerekmektedir. Bu detaya dikkat ettikten sonra istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Facebook sayfa yöneticiliğinde verilen görevi değiştirebilir miyiz?

Birine Facebook sayfanızda görev verdiniz. Ve bu görevde değişiklik yapmak istiyorsunuz. Böyle bir durumda değişiklik yapmak mümkün mü? Yoksa tüm işlemleri silip, aynı adımları tekrardan uygulayıp birini mi eklemeniz gerekiyor? Bu bahsettiğimiz işlemlere gerek yok. Birine verdiğiniz görev üzerinde değişiklik yapabilmeniz mümkün. Tekrardan adımlara değinerek, kolayca sonuca ulaşabilmenize yardımcı olalım. Facebook sayfasında verilen görevi değiştirme adım adım:

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

-Facebook sayfanıza giriş yapın. Sayfa içerisinde yer alan ‘’diğer’’ seçeneğine tıklayın.

-Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza ‘’ayarları düzenle’’ seçeneği çıkacak. Burada bir çok sayfa ayarı yer alıyor.

-Bu ayarlar içerisinde bizi ilgilendiren kısım ‘’sayfa görevleri’’ alanı.

-Sayfa görevlerine tıkladığınızda görevli olan herkes burada görünür. Bunlar arasında ekleme ve çıkarma gibi işlemler yapabilirsiniz. Görev değişikliği yapmak istiyorsanız, ilk olarak değişiklik yapmak istediğiniz kişiyi bulun. Bu kişinin yanında yer alan simgeye tıklayın. (Burada sizden şifre istenebilir. İşleme devam etmek için şifrenizi girmeniz gerekmektedir.) Görev kısımlarından hangisini vermek istiyorsanız o göreve tıklayın. Görev tamamsa kaydet diyerek işlemi tamamlayın. Artık görev değişikliği tamam.

NOT: Görev değişikliği yapabilmek ya da birini çıkarabilmek için sizden belli bir süre istenebilir. Yani yeni yönetici olduğunuzda 7 güne kadar kimseye bu işlemi yapamayabilirsiniz. Bu süre sonunda tekrar denediğinizde sorun çözülecektir.

Sonuç

Bu yazıda Facebook sayfası yönetici ayarları hakkında tüm bilgilere değindik. Görev ekleme, görevden çıkarma ya da görev değişikliği yapma gibi tüm sayfa yöneticiliği ayarlarını biliyorsunuz.

Sorularınıza cevap bulabildiğimizi umuyoruz. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Sayfası Yönetici Ayarlarını Düzenleme Resimli Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

1 Yorum

  1. Betül Aldoğan
    Betül Aldoğan

    Resimli anlatımlar olmasa valla yapamayız bunları o kadar facebook özürlüsüyüz çok teşşekürler anlatım için 🙂