Google Play Store İndirme Bekleniyor Hatası Çözümü 2019

Google Play Store üzerinden yapılan indirme işlemleri sırasında kullanıcıların sık sık karşılaştığı problemlerden biri olarak karşımıza çıkan “indirme bekleniyor” hatası, özellikle büyük boyutlu oyunlarda ortaya çıkan bir sorundur. Tabi buna tam olarak bir sorun demek aslında yanlış olur. Çünkü indirme bekleniyor iletisi arka planda bazı işlemlerin yapılması gerektiğini indirmeyi sıraya aldığını gösterir.

Google play store indirme bekleniyor hatası çözümü 2019 yılında özellikle yeni güncellemeler ile kullanıcıların karşısına çıkan bir durumdur. Karşılaşılan hatanın çözümü bazı ayarların ve kontrollerin yapılması ile kolayca giderilir. Arka planda yapılması gereken işlemleri sonuçlandırılması ile indirme işlemi kısa süre içerisinde devreye girecektir. Şimdi play store indirme bekleniyor hatası nasıl giderilir? Neler yapılması gerekir? hep birlikte inceleyelim.

Play Store İndirme Bekleniyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Play Store üzerinden uygulama indirirken yaşanan indirme bekleniyor hatası çeşitli nedenlere bağlı olarak karşımıza çıkar. Sorunun çözümü için öncelikle hataya sebebiyet verecek ayarların kontrol edilmesi gerekir. Bu bağlamda ilk olarak kontrol edilmesi gereken Play Store uygulama güncelleme bölümüdür. Yaşanan indirme bekleniyor hatasının kaynağında Play Store’un arka planda uygulamaları güncellemesi olabilir. Bu nedenle yapılması gereken öncelikle menüden “Uygulamalarım ve Oyunlarım” kategorisine girmek ve arka planda güncellemelerin devam edip etmediğini kontrol etmektir. Eğer devam eden güncellemeler varsa beklenmeli ve bunun ardından indirmenin başlayacağı unutulmamalıdır. Ayrıca Ayarlar menüsündeki Genel Ayarlar kısmından kullanıcılar güncelleme ayarlarını kontrol altına alabilir.

GOOGLE PLAY STORE İNDİRME BEKLENİYOR

Uygulama indirme sırasında Play Store indirme bekleniyor hatası ortaya çıkaracak başka bir durum da önbellekte biriken geçici dosyaların indirilen uygulama ile çakışma ihtimalidir.

  • Bu yüzden önbellek silinmeli ve bunun ardından indirme işlemi tekrar başlatılmalıdır.
  • Ayarlar > Genel Uygulamalar menüsü içindeki “Google Play Services for Instant Apps” uygulamasına gidilmeli
  • Buradan depolama seçeneği seçilerek önbellek silinmelidir.
  • Bunun yanında aynı işlem Google Play Store içindeki önbelleği silme bölümünden de yapılmalıdır.

Telefonlarda İndirme Bekleniyor Hatası Android Çözümü

Bu hata bazen büyük boyutlu uygulama ya da oyunların indirilmesi sırasında da karşımıza çıkar. Büyük boyutlu dosyalar indirilirken genelde kablosuz ağ bağlantısı kullanılır. Bu neden Android telefonun bulunduğu ortamda bağlanabileceği bir kablosuz bağlantı yoksa indirilmek istenen uygulama mobil veri ağı üzerinden indirilmeye başlanamaz. Böyle bir durumda Play Store indirmeyi başlatmak için bağlanabileceği bir kablosuz ağ bekler ve bu arada “indirme bekleniyor” uyarısı verir. Kablosuz ağa bağlanılmasının ardından ise indirme gerçekleşir.

Ayrıca Google Play Destek sayfasına bakarak resmi kaynaklardan bilgi alabilirsiniz.

Play Store Yükle

Google play store indir yükle dediğinizde birçok seçenek çıkacaktır. Size bonus olarak play store indir ücretsiz yükle olarak nasıl yapılır onu anlatacağız. Gelin Google Play Store nasıl indirilir göz atalım.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Bu bağlantıyı tıklayarak silinen Google Play yerine güvenle Google Play Store İndirebilirsiniz.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Google Play Store İndirme Bekleniyor Hatası Çözümü 2019 Hakkında 12 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

12 yorum

  1. Ayfer KÜTÜK
    Ayfer KÜTÜK

    Bazi indirme hataları için bu yazılanlar doğru teşekkürler denedim. Ama bazı boş programlar var sırf millet indirsin vs. diye bekle bekle bunun çözümü olmuyor.

  2. Turgut NORA
    Turgut NORA

    Play Store son derece düzgün programları ön plana çıkartıyor.Ayrıca yapılan uygulamalara verilen yıldız ve yorumlar uygulamanın ne düzeyde olduğunu net olarak gösteriyor.

  3. Ertuğrul KAZAK
    Ertuğrul KAZAK

    Ayarlar bölümünden yapılan güncelleme sonrasında yine indirim tekrardan başlıyor. Ancak her defasında kesin çözüm vermiyor bilginiz olsun. Yeniden yükleme yapıp bekleten uygulamalar da mevcut

  4. Ali Hasan ULU
    Ali Hasan ULU

    Google Play Store yeni bir sürüm hazırlıyormuş. Yapılacak olan yeni güncelleme sonrasında birçok kullanıcının güncelleştirmeleri ve kullanırlılığı test edilip bu şekilde bir yükleme yapılacakmış. Güncelleme gelir ise bu tarz sorunlar ortadan kalkar gibi geliyor bana.

  5. Yaşar Kılıç
    Yaşar Kılıç

    Sonunda aradağım çözüm teşekkür ederim her yerde bunu arıyordum.

  6. emre kaan
    emre kaan

    İndirme hızım çok yavaş internetim sorun var sanırım 🙁

  7. Doğan KUZU
    Doğan KUZU

    İki üç dakika beklerim arkadaş. Baktım inmiyor o uygulamayı bi daha indirmem. Ne bekleyeceğim de uğraşacağım. Olursa olur olmazsa bir daha yüklemem bu kadar basit.

  8. Şermin ÖZLÜ
    Şermin ÖZLÜ

    Yazı için teşekkürer. Aslında büyük bir dertten kurtarıldık diyebiliriz. indirme işlemi yaparken dakikalarca bekliyorduk. bakalım yeni yöntemler ile indirim hızımız artacak mı?

  9. olgun
    olgun

    Kaç gündür bununla uğraşıyordum çözüm için teşekkür ederim eve geçince deniyeceğim

  10. Gülsüm Topal
    Gülsüm Topal

    Sitenizde yayınlanan tüm makaleleri okudum. Takipteyim.

  11. Ezgi
    Ezgi

    Sinir bozucu bir durum internetten kaynaklı diye düşünüyorum indirme sorunuu yaşadığım zamanalar internetimde kesiliyor.

  12. Recep ÖZSOY
    Recep ÖZSOY

    Google play store indirme sorunu için yazdığınız özel emek için teşekkürler. Hazırlayan ve emek veren herkese minnetarım. Birçok sorunlarımızı sitenizden çözümlüyoruz.