Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Instagram’da içerisinde canlı yayın yapılabilen platformlardan birisi haline gelmeye hazırlanıyor. Hali hazırda canlı yayının beta versiyonunu kullanmak mümkün. Fakat uygulamanın tam fonksiyonel şekilde hayata geçmesi 2017’de gerçekleşecek. Ama yine de hali hazırda Instagram canlı yayın nasıl yapılır sorusuna cevap vermek de mümkün.

Kısaca Instagram Hakkında

Instagram doğrudan fotoğraf ve video paylaşımlarına yönelik oluşturulmuş bir sosyal ağ. Pek çok kişi bu ağda fotoğraflarını paylaşarak arkadaşları ve tanıdıkları ile etkileşim sağlıyor. Firmalar da her geçen gün bu ağı yeni potansiyel müşterilerinin ilgisini çekecek şekilde kullanıyorlar. Bu noktada Instagram Keşfet gibi araçların gerek yeni kaliteli fotoğraf ve videoları keşfetmek için kullanılabileceğini de hatırlatalım.

Canlı Yayınlar

YouTube, Facebook, Periscope ve son olarak da Twitter’da canlı yayının başlamasının ardından Instagram’da henüz her ne kadar beta olsa da ( IGTV ) canlı yayın özelliğini aktive etti. Bu özellik sayesinde herkes belirli sürelerle canlı yayınlar yapabiliyor ve gerek özel bir anlarını, gerek konserleri, gerekse de herhangi bir toplantıyı sosyal ağlardan takipçilerine iletebiliyorlar.

Canlı yayın yapmak doğru kullanıldığında oldukça faydalı diyebiliriz. Katılmak istediğiniz fakat çeşitli nedenlerden orada olamadığınız bir konserin, bir etkinliğin az da olsa keyfini sürme seçeneğini elde edebiliyor, işinizle alakalı sektörünüzde öncü kişilerin canlı yayınları sayesinde son gelişmelerden ve kişilerin fikirlerinden haberdar olabiliyorsunuz. Instagram’da önemli sosyal ağlardan birisi olması nedeniyle Instagram canlı yayın nasıl yapılır sorusu akıllara gelen sorulardan bir tanesi.

Instagram Canlı Yayın

Instagram önümüzdeki haftalarda tüm dünyada canlı yayın yapabilme özelliğini tam sürüm olarak devreye sunacak. Canlı yayınların minimum süresi 10 saniye olacakken, maksimum 1 saate kadar canlı yayında kalmak mümkün olacak. Bu süre zarfının da ileride geliştirilmesi beklentiler arasında. Instagram canlı yayın Instagram Stories (Hikayeler) bölümünün bir parçası halinde yayınlandı. Canlı yayın yapabilmek için bu alana giriş yaptıktan sonra sağa doğru kaydırıp kamerayı açmanız gerekiyor daha sonra “Canlı Video Başlat” seçeneği sayesinde canlı yayına geçmek mümkün oluyor. Canlı yayın hizmeti için instagram igtv beğeni sayısı hizmeti satın alabilirsiniz.Yukarıda da belirttiğimiz gibi henüz beta olan uygulama gelecek haftalarda tüm dünyada aktive edilerek kullanılabilir hale gelecek.

Böylece Instagram canlı yayın nasıl yapılır sorusuna da cevap vermiş oluyoruz. Canlı yayına geçtiğiniz sırada dilerseniz arkadaşlarınıza bildirim göndererek onları bu durumdan haberdar da edebiliyorsunuz. Bir firma için listesindeki kişilere bildirim göndermesi de söz konusu. Ayrıca canlı yayına geçtiğinizde herkesi görebilmesi için bir yorumu canlı yayının hemen altına eklemeniz de söz konusu. Tercih ederseniz tümüyle yorumları kapatmayı da seçebiliyorsunuz.

Canlı Yayının Özellikleriinstagramcanliyayinnasilyapilir

Tabi canlı yayınız sırasında takipçileriniz yorum yapabiliyor ve kalp işaretleri de gönderebiliyorlar. Bu özellikleri açısından yeni Instagram canlı yayının Periscope yapısına benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer kişilerin yayın yapıp yapmadığını ise Stories menüsünden takip etmeniz mümkün. Bu bölümde yayın yapanlara tıklayarak doğrudan onların yayınlarını takip etmeye de başlayabiliyorsunuz.

Bu özellik hem iOS hem de Android cihazlar için geçerli bir özellik ve her ikisinde de aynı yöntemle kullanmak mümkün.

Canlı Yayının Ticari Avantajı

Her ne kadar kişilerin canlı yayınları arkadaş çevreleri tarafından ilgi toplasa da, kurumsal anlamda canlı yayınların ilgi çekiciliği de büyük önem taşıyor. Özellikle markların samimi, doğrudan reklam odaklı değilmiş gibi görülen canlı yayınlarının büyük ilgi topladığını görüyoruz. Bu noktada takipçi sayınızın da yaptığınız canlı yayınların talep görmesi açısından önemi büyük. Eğer marka veya ürün odaklı canlı yayınlar yapmayı düşünüyorsanız, öncesinde mümkün olduğu kadar fazla sayıda kullanıcıya hitap etmeyi hedeflemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Bunun içinse en pratik ve garantili yöntem olan takipçi satın alma paketlerini tercih edebilirsiniz. adresinden gerçek takipçi satın alabilir ve çok daha kısa sürede çok daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Dünyanın en meşhur sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram kullanıcılara sunmuş olduğu yeni özelliklerle dikkat çekiyor. Instagram karşılıklı canlı yayın bu özelliklerden bir tanesi olup kullanıcıların monotonluktan kurtulmasını ve canlı yayınların daha da eğlenceli hale gelmesi sağlıyor.

Instagram Karşılıklı Canlı Yayın Özelliği Hakkında

Bilindiği gibi Instagram’da canlı yayın özelliği bulunmaktadır. Söz konusu özellik uzun süredir bulunmasına karşın yapılan açıklamada artık canlı yayına birisini ekleme özelliği de getirildiği duyuruldu. İlk olarak 2017 yılının Ağustos ayında test edilmeye başlanan bu özelliğin sorunsuz çalıştığının anlaşılması üzerine karşılıklı canlı yayın imkanı 2017 yılının son dönemlerinde herkese açıldı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar arkadaşlarıyla birlikte karşılıklı canlı yayın yapma imkanına kavuşmuş oldu.

Instagram’da Karşılıklı Canlı Yayın Yapabilmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram karşılıklı canlı yayın yapabilmek ya da canlı yayına konuk almak için davet yönteminin kullanılması gerekiyor. Bunun için canlı yayın yapan kullanıcı, konuklarından bir tanesini davet etmek suretiyle yayına alabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus davet edilecek olan kişinin mutlaka canlı yayını izliyor olmasıdır.

Instagram’da Canlı Yayına Arkadaş Davet Etme Nasıl Yapılır?

Instagram’da canlı yayın yapıldığında izleyiciler sağ alt bölümde görülmektedir. İzleyicilerin olduğu liste üzerinden istenilen kişi canlı yayına eklenebilir. Bunun için bir kişiyi seçmek ve ekle demek yeterlidir. Böylece ekran altlı üstlü olarak ikiye bölünmekte ve karşılıklı canlı yayın başlamış olmaktadır.

Karşılıklı olarak canlı yayın yapılırken istenilmesi halinde davet edilen kişi yayından çıkartılabilir. Çıkarılan kişinin yerine canlı yayın sürerken yeni birisi alınabilir. Ayrıca canlı yayın sırasında karşılıklı efektler kullanılabilmekte ve böylece canlı yayın çok daha renkli bir hale gelmektedir.

Instagram karşılıklı canlı yayın nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram Türk beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram karşılıklı canlı yayın nasıl yapılır konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

1 Yorum