Instagram Dondurma ve Açma

Instagram Dondurma ve Açma

Popülerliği gün geçtikçe artan sosyal medya platformları arasında ilk sıralarda yer alan Instagram, Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmasının ardından çok sayıda yeni kullanıcıyı da bünyesine dahil etmiştir. Bugün sadece ülkemizde bile milyonlarca sosyal medya bağımlısına ev sahipliği yapan bu muhteşem platform ayrıca kolay kullanımı ve pratik özellikleri ile de dikkat çekmektedir. Kullanıcılar, sosyal medya uygulamasının onlara imkân verdiği ölçüde Instagram’a kayıt olurken edindikleri hesapları üzerinde çeşitli değişiklikler yapabilmektedir. Bu değişikliklerin arasında sık sık tercih edilenlerinden bir tanesi ise Instagram dondurma ve açma yöntemleridir.

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

Instagram’ı kullanan pek çok kişinin zaman zaman çeşitli nedenlerle hesabını dondurmak istemesi mümkün olabilir. Başkaları tarafından kişisel bilgilerinin ya da geçmişte paylaştığı fotoğrafların daha fazla görünür olmasını istemeyen kullanıcıların başvurduğu Instagram hesap dondurma özelliği, doğru adımların atılması halinde kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Bilindiği gibi eski Instagram özellikleri arasında hesap dondurma özelliği mevcut değildi. Bunun yerine kullanıcılar, arzu ettikleri takdirde sosyal medya platformunun hesap silme özelliğinden yararlanabiliyordu. Ancak 2015 yılının Temmuz ayında Instagram’a getirilen yeni bir güncellemeden sonra hesap silme özelliği gizlenerek bunun yerine Instagram hesap dondurma ayrıcalığı aktifleştirildi.

Buna göre hesabını tamamen yok etmek yerine geçici bir süreliğine askıya almak isteyenler için ideal bir seçenek olan Instagram hesabını dondurma özelliğini kullanabilmek için ilk olarak internet bağlantısı bulunan bir bilgisayara ya da tablete sahip olunması gerekiyor. Dileyen kullanıcılar, hesap dondurma işlemlerini cep telefonlarında bir internet tarayıcısı açarak halledebiliyor olsalar da bu işlem için en idealinin yine masaüstü cihazlar olduğu söylenebilir. 

Belirtildiği üzere masaüstü cihazlarda ya da cep telefonlarında açılacak olan internet tarayıcısına https://instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ linkinin yapıştırılması halinde Instagram hesap dondurma işlemleri için gereken uygulama arayüzüne erişebilmek mümkündür. Arzu eden Instagram kullanıcıları ise bu bağlantı yerine Instagram’ın tarayıcı sürümü üzerinden profil sayfalarına giderek ve burada yer alan ‘’Profili Düzenle’’ butonuna tıklayarak da hesap dondurma linkinin bulunduğu alanı görebilirler.

İlgili linke gidildikten sonra hesabın neden dondurulacağına dair çıkan sebepler arasında bir tanesinin tercih edilmesi ve hesabın mevcut şifresinin de istenen alana girilmesinin ardından ‘’Hesabımı Geçici Olarak Kapat’’ butonuna basılması halinde hesap dondurma işlemi tamamlanabilir.

Görüldüğü üzere oldukça basit birkaç adımdan ibaret olan Instagram hesap dondurma işlemlerinin sonuçlandırılmasının ardından yeniden hesaba giriş yapılabilmesi mümkün değildir. Tekrardan hesabına giriş yapmak isteyen kullanıcılar ise az 24 saat beklemelidir.

Instagram hesabının kapatıldığından emin olmak isteyen kişiler, yeniden giriş yapmaya çalıştıklarında hata alarak hesaplarının güncel durumunu teyit edebilirler. Ayrıca farklı bir Instagram hesabı üzerinden kendi profillerine bakmaya çalıştıkları zaman ‘’Üzgünüz, bu sayfaya ulaşılamıyor.’’ türü bir hata ile karşılaşmaları halinde de yine hesaplarının dondurulduğundan emin olabilirler.

Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Kapatılan Instagram hesapları, dondurulma işleminin tamamlanmasının ardından en az 24 saat geçtikten sonra yeniden aktif hale getirilebilir. Instagram hesabını geri açmak için Instagram’a mobil uygulaması üzerinden giriş yapılması ve bu şekilde hesap aktifleştirme işlemlerinin tamamlanması gereklidir. Instagram hesap dondurma için zorunlu olan web sürümünden giriş yöntemi, Instagram hesap açma işlemleri için geçerli değildir.

Bazı anlarda Instagram Dondurma ve Açma işlemlerinin ardından Instagram hesaplarında yer alan birtakım resimlerin kayıp olduğu gözlemlenebilir. Bu sık sık yaşanan bir durumdur ve ortalama bir hafta içerisinde resimlerin kendiliğinden geri geldiği bilinmektedir.

Adım adım Instagram hesap açma nasıl yapılır gelin bakalım

  1. Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açın.
  2. Ardından kapattığınız hesabınızın mail adresini ve şifresini girin.
  3. “Giriş yap” deyin ve otomatik olarak hem giriş yapmış hemde hesabınızı geri aktif etmiş olacaksınız.

Instagram hesabınızı dondurmak istiyorsanız bunu kolaylıkla Instagram hesap dondurma linkini tıklayarak yapabilirsiniz.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hesabınızdan sıkılmış olabilirsiniz. Ya da farklı nedenlerden kaynaklı olarak hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Bunun için yapılması gereken adımlar çok basit. Bu aşamada instagram hesap silme nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, bir link aracılığıyla işlem tamamlanıyor. Hesap silme linkine tıkladıktan sonra, karşınıza bazı bilgiler çıkacak. İstenen bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olduktan sonra, işleme devam edebilirsiniz. Adımları tamamladığınızda, Instagram hesap silme işlemi tamamlanmış olacak. 

Instagram kullanıcıları büyük bir çoğunluğu oluşturuyor. Ve her geçen gün kullanıcı kitlesine bir yenisi ekleniyor. Her gün yeni kullanıcılar eklenirken, bazıları da bu uygulamayı terk etmek isteyebilir. Bunun için instagram tarafından hesabı silme imkanı var. Bu süreçte instagram hesap silme nedir sorusu akıllarda soru işareti bırakıyor. Link yardımıyla hesabınızı sildikten sonra, artık kullanıma açık olmayacak. Böylece Instagram kullanıcıları arasından ayrılmış olacaksınız.

Instagram hesabınızı silmek için bir linke ihtiyacınız var. Bu kısımda instagram hesap silme linki nedir diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu link https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/ üzerinden giriş yapın ve gerekli aşamaları tamamlayın. Sayfa size gerekli yönlendirmeleri yapacak. İstenilen bilgileri doldurduktan sonra, Instagram hesabınıza veda edebilirsiniz. Silme işlemi tamamlanmış olacaktır.

Instagram ilk kullanıma sunulduğunda yeteri kadar özelliğe sahip değildi. Sadece fotoğraf paylaşım odaklı bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktaydı. Zamanla kullanıcı kitlesini artırarak, diğer birçok sosyal medya uygulamasından da esinlenerek yeni özellikler ortaya attı. Bunlardan bir tanesi de instagram hesap dondurma nasıl yapılır sorusunu ön plana çıkarıyor. Paylaşımlarının çok uzun süre görünmesini istemeyen kişiler bu yönteme başvurabilir. Böylece hem fotoğrafları silmek zorunluluğu gibi bir durum ortaya çıkmaz hem de hesap zarar görmeden muhafaza edilmesine imkan tanırsınız.
İnstagram hesap dondurma işlemi için ihtiyacımız olan kaynaklar cihaz ve internet. Sonrasında yazıda belirttiğimiz linke giriş yapmanız gerekiyor. Bu link üzerinden giriş yaparak adımları takip ederek ya da dilerseniz kendi profiliniz üzerinden işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama üzerinden değil de tarayıcı üzerinden profili düzenle deyin. Sonrasında hesap dondurma komutunu göreceksiniz. Bu adımları uygulayarak hesap dondurma işlemini kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Instagram hesabını kolay yoldan dondurmak istiyorsunuz. Peki, bunun için kolay giriş yapabileceğiniz instagram hesap dondurma linki var mı? Evet var. Bu link https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/  üzerinden giriş yapın. Sonrasında hesabınızı dondurmak için gerekli komutları göreceksiniz. İstenen adımları doğru bir şekilde uyguladıktan sonra işlem tamam. Artık hesabınızı dondurdunuz. Ancak unutmayın. Hesabınızı tekrar kullanmak istiyorsanız, aradan 24 saat geçmesi gerekiyor. Hesap dondurma gibi bir düşünceniz varsa bu süreyi göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Instagram hesabınızı istediğiniz zaman dondurabilirsiniz. Peki, istediğiniz zaman açabilmeniz mümkün mü ve instagram dondurma süresi nedir? Bu sorunun cevabı evet belli bir dondurma süresi var. Hesabınızı dondurma işlemini tamamladıktan sonra, hesabınıza yeniden giriş yapmak için 24 saat geçmesi gerekiyor. Yani, hesap dondurma gibi bir niyetiniz varsa bu tür sonuçların bilincinde olarak, mağdur olmamak için adımlarınızı ona göre atın.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Dondurma ve Açma Hakkında 7 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

7 yorum

  1. nilay_balkn
    nilay_balkn

    Hesap dondurma

    • Mihriban
      Mihriban

      Ya ben dondurmustum ama simdi acamiyorm kulanici bulunamadi diyor

    • Turnanur
      Turnanur

      Istekrami dondurdum simdi nasil acabiliri m

  2. Agit şama
    Agit şama

    Beğenmedim

  3. Ramazan
    Ramazan

    İsdekramı geri açamıyorum dondurmuşdum

  4. hsrt_basknn
    hsrt_basknn

    Hesap açma

    • sehriban._.ozalp73
      sehriban._.ozalp73

      Hesabı dondurdu geri getirmek istiyom