Instagram Geçmişi Nasıl Silinir?

Instagram arama geçmişini silmek mi istiyorsun? Eğer cevabın evet ise sadece bu yazıda yazılanları uygulayarak kolaylıkla Instagram geçmişini silebilirsin. Instagram en iyi fotoğraf paylaşım sitesi ve ben de bir sosyal medya kullanıcısı olarak Instagram’ı çok seviyorum. Kullanımı kolay arama seçeneği ile arkadaşlarınızı ve takipçilerinizi Instagram hesabınızda kolayca bulabiliyorsunuz. Facebook’a benzer şekilde Instagram, uygulamada daha önce aradığınız arama geçmişini de saklıyor. Siz veya birileri arama seçeneğine dokunduğunuzda, önceki arama geçmişiniz görünüyor. Önceki arama geçmişini göstermek istemiyorsanız Instagram kullanıcılarının bunu silmeleri için tabi ki seçenekler sunuyor. Burada bende sizlere rehber olmak adına Instagram geçmişi nasıl silinir konusu hakkında yardımcı olacağım.

instagram android arama geçmişi nasıl silinir

Android Instagram’da Arama Geçmişini Silmek

1)Android uygulamasından Instagram uygulamasını aç ve sağ alt paneldeki profil simgesine tıkla.

2) Şimdi, ‘Arama Geçmişini Temizle‘yi görene kadar sayfayı aşağı kaydırın. Şimdi üzerine dokunun.

3) Son olarak, arama geçmişini silmek istediğinizi onaylamak için ‘Evet, eminim’i tıklayın.

4) Instagram arama geçmişinizi başarıyla sildiniz. Onaylamak için arama seçeneğine geri dönebilirsiniz, önceki aramanız görünmeyecektir.

 Birden fazla Instagram hesabı kullanıyorsanız, bireysel hesaplar için arama geçmişini temizlemeniz gerekir.

Akıllı telefonunuzda varsa, bunu yalnızca Instagram arama çubuğundan da yapabilirsiniz. Arama çubuğunda, arama geçmişinizi veya başka bir deyişle son zamanlarda aradığınız veya gördüğünüz Instagram kullanıcılarının veya etiketlerinin bir listesini bulacaksınız. Sağ köşede “temizle” seçeneği bulunacaktır. Buna tıkladığınızda arama geçmişiniz kaybolur.

IOS ve Iphone Instagram’da Arama Geçmişini Silmek

İos işletim sistemi kullanıyor veya bir iPhone sahibi iseniz bu adımları izleyin. Instagram Geçmişi Nasıl Silinir? Gelin adım adım bakalım.

instagram arama geçmişi nasıl silinir
  • Öncelikle ekranı sola kaydırın. “Ayarlar” tıklayın.
  • Ardından açılan pencereden “Güvenlik” tıklayın.
  • Ve en altta yer alan “Arama Geçmişini Temizle” Tıklayın.
  • İşte bu kadar! Iphone, apple ve ios işletim sisteminde instagram arama geçmişinizi böyle silerek temizleyebilirsiniz.
iphone instagram arama geçmişi silme

Ayrıca her cihazdan hızlıca instagram arama geçmşini silmek için şu yoluda izleyebilirsiniz.

  • Keşfet sayfasında arama çubuğuna gelin.
  • Ardından önceden aratmış olduğunuz kişilerin hemen sağında yer alan “x” işaretini tıklayın.
  • Anında instagram arama geçmişinizi böylelikle silebilirsiniz.
  • İşte bu kadar!

Hala Instagram Geçmişinizi Silemiyor musunuz?

Instagram Geçmişi Nasıl Silinir bir çözüm bulamadınız mı? Arama Geçmişi Silmekte Hala Sorun Mu Yaşıyorsunuz?

Yönergelerimi izlemenize rağmen hala arama geçmişinizi görüyorsanız, umutsuzluğa kapılmayın. Bu sorunun birkaç çözümü var.

Hadi bir bakalım…

Akıllı Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Arama geçmişinizi temizlemeye çalıştığınızda, telefonunuzu yeniden başlatmak iyi bir fikirdir. Bazen telefonunuzu yeniden başlatmak, teknik bir sorunu çözmenin en kolay yoludur. Ancak bunun işe yaramayacağına dair bir şans var. Eğer değilse, okumaya devam edin.

Instagram’dan Çıkış Yap

Bu sorunu çözmenin bir başka yolu Instagram hesabınızdan çıkmanızdır. Ekranınızın sağ üst köşesindeki yatay çizgi simgesine tıklayın. Bir seçenek olarak ayarların geldiğini göreceksiniz. Buna tıklayın ve “çıkış” seçeneğini görene kadar sonuna kadar gidin. Buna tıklayın.

Bundan sonra telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Bir kez daha yeniden başlatıldığında, Instagram hesabınıza bir kez daha giriş yapabilirsiniz.

instagram arama geçmişi nasıl silinir

Uygulama Geçmişinizi ve Önbelleğinizi Temizleyin

Bir android kullanıyorsanız, sorunu çözmek için farklı bir rota denemek isteyebilirsiniz, geçmişinizi ve önbelleğinizi temizleyerek bu işe başlayın.

1) Cihazınızdaki ayarlara gidin ve “uygulama yönetimi” ni görene kadar bakın. Hangi android’i kullandığınıza bağlı olarak, bu seçeneğin adı değişebilir.

2) Instagram uygulaması seçeneğine tıklayın ve uygulamanızın deposunu bulun

3) Bu seçeneğin altında iki ek seçenek göreceksiniz, “depolamayı temizle” veya “verileri temizle” burada da “önbelleği temizle” seçeneğini göreceksiniz. “Önbelleği temizle” yi tıklayın.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

4) Bu noktada androidinizi yeniden başlatmanızı tavsiye ederiz. Telefonunuz tekrar açıldığında sorun devam ederse, beşinci adımı okumaya devam edin.

5) Bir ve iki adımı tekrar deneyin. Bu kez ‘verileri temizle’ veya ‘depolamayı temizle ’seçeneğini seçin.

Önbelleğinizi temizlediğinizde, yalnızca uygulamanın sizin için geçici olarak depoladıklarını veya internetten veri veya görüntüleri geçici olarak sakladığı yeri temizlersiniz. Ancak, uygulama verilerinizi temizlediğinizde, temel olarak ilk kullanmaya başladığınızdan beri topladığı tüm verileri silersiniz. Bu olduğunda, Instagram uygulaması, ilk indirdiğiniz zamanki haline geri yüklenir.

Ayrıca Bonus Bilgi

Şunu da beğenebilirsin: Instagram fotoğraflarını masaüstünüzden veya dizüstü bilgisayarınızdan Instagram’da yayınlayamazsınız, çünkü Instagram kullanıcılarının kullanmasına izin vermiyor. Akıllı telefonlarınızda kullanmakta özgürsünüz. İşte masaüstünüzü kullanarak Instagram’da fotoğraflarınızı yayınlayabileceğiniz basit bir püf noktası:

Google chrome tarayıcısı yerleşik mobil görüntüleyiciye sahiptir, bu nedenle herhangi bir uzantı kullanmadan Instagram’a fotoğraf yükleyebilirsiniz. Geliştirici aracını açmak için sadece Ctrl + Shift + I tuşlarına basın, mobil görünümü etkinleştirmek / devre dışı bırakmak için tekrar Ctrl + Shift + M tuşlarına basın. Mobil görünümü etkinleştirdikten sonra, masaüstünüzden Instagram’a fotoğraf veya video yükleyebilirsiniz.

Ayrıca Instagram’da Beğendiğim Fotoğrafları Nasıl Saklarım? Merak ediyorsanız hemen bu yazımıza göz atın!

Bu sefer etkili oldu mu? Yazımı beğendiyseniz sitede yazan diğer yazıları da takip edip arkadaşlarınıza duyurabilirsiniz.

Instagram arama geçmişi silme videosu ise aşağıdadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Geçmişi Nasıl Silinir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.