Instagram Gizli Hesapları Görme İmkanımız Var Mı? 2019

Instagram Gizli Hesapları Görme İmkanımız Var Mı? 2019

Instagram, fotoğraf paylaşımları üzerine kurulan en büyük sosyal medya uygulamalarından bir tanesidir. Yoğun bir takipçi kitlesi bulunmaktadır ve bu oran her geçen gün artıyor. Çok fazla talep gördüğü için, sürekli yeni güncellemelerle gündeme geliyor. Bunlar bazı kişiler için avantaj iken bazı kişiler içinse dezavantaj. En çok merak edilen konu ise Instagram gizli hesapları görme.

Hal böyle olunca, en büyük amaç müşteriler için kullanışlılık ve memnuniyet. Müşteri memnuniyetini esas aldığı için, en çok önemsediği etik ilke gizlilik. Instagram gizli hesapları görme konusunda, gizlilik esasıyla bütünleştirilerek gerekli bilgiler verilecektir. Yazının tamamını okuduğunuzda gizli hesapları görebilir miyiz, nasıl görürüz gibi sorulara cevap bulacaksınız.

instagram gizli hesaplari gorme imkanimiz var mi 2019

Gizli hesap ne demek?

Instagram, takipçilerin kendi özellerini koruyabilmesi adına bu hizmeti vermektedir. Facebook uygulamasında herkese açık, arkadaşlar ve sadece ben gibi paylaşımları vardır. Bu iki özellik benzerlik göstermektedir. Instagram, bunu hesabın genelini baz alarak yaparken, Facebook her paylaşımda ayrı ayrı yapabilme olanağı sunuyor.

Bu uygulama fotoğraf ve video paylaşma üzerinedir. Kişilerin mahrem alanı olduğu için Instagram, gizli ve açık hesap olmak üzere iki alternatif sunuyor. Açık hesap yapan kişilerin paylaşımları, herkes tarafından görüntülenmektedir. Hesabınızı sadece takipçilerinizin görmesini istiyorsanız, hesabınızı gizli yapabilirsiniz. Bu şekilde sizi takip etmeyen kişiler paylaşımlarınızın içeriği hakkında bilgi sahibi olamayacaktır.

instagram gizli hesaplari gorme imkanimiz var mi 2019

Gizli hesap kullanmanın avantajları neler?

Instagram gizli hesap kullanma durumu bir çok açıdan kişiler için avantaj sağlamaktadır. En basiti paylaşımları gösterip göstermeme özgürlüğünü size veriyor. Sevmediğiniz kişiler, ayrıldığınız bir kişi hesabınızda neler paylaştığınıza bakmak isteyebilir. Gizli hesap yaparak bunun önüne geçebilirsiniz.

Belki de en önemlisi, fotoğrafların habersiz bir şekilde alınması. Bazı kişilerin fotoğraflarının alınarak fake (sahte) hesaplarının açıldığına şahit olmuşsunuzdur. Bu bir dolandırıcılık yöntemidir ve farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Hal böyle olunca, paylaşımların yanlış ve güvenilmez yerlerde kullanılmaması için önlem alınması gerekiyor. En önemli önlem ise, fotoğrafları dikkatli bir şekilde paylaşmak ve hesabınızı gizli yapmak.

 

Instagram gizli hesapları görme konusunda talep çok mu?

Instagram gizli hesapları görme noktasında talep oldukça yüksektir. Özellikle Türkiye’de insanlar gizli bir hesabı görmek için araştırmalar yapıyor. Bu yazının yazılma sebebi de aynı şekilde çok talep görmesi ve aratılması. Ayrıldığımız birinin ya da merak ettiğimiz eski bir arkadaşımızın hesabını merak edebiliriz. Paylaşımları herkese açık olmadığı için ve takip etmediğiniz için, görebilmek adına farklı yollar arayabilirsiniz. Bu yollar hakkında bilgi vererek, sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

instagram gizli hesaplari gorme imkanimiz var mi 2019

Gizli hesapları görme imkanımız var mı?

Instagram, zaman içerisinde büyüdü ve geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Bu nedenle, eksik yönlerini sürekli kapatma yoluna gidiyor. Bundan dört beş sene öncesinde, Instagram’da belli aşamaları uygulayarak karşıdaki kişinin hesabını gizlide olsa görebiliyordunuz. Bunun için Instagram uygulamasına masa üstü üzerinden girip, o kişinin profilini buluyordunuz. Profili bulduktan sonra ‘’daha fazla göster’’ seçeneğine tıklıyordunuz. Sonrasında aşamaları takip ettikten sonra Instagram gizli bir hesabı görme imkanına sahiptiniz.

Günümüzde teknolojinin daha çok gelişmesi ve gizlilik ilkesine önem verilmesi amacıyla bu imkan mevcut değil. Yani Instagram, kimlerin göreceğini sadece hesap sahibinin görmesini istiyor. Bu şekilde onlara güvence veriyor.

 

Gizli hesabı gösterme uygulamaları adı altında hizmet veren kişiler ya da kuruluşlar mevcut. Adını sıkça duymuşsunuzdur. Özellikle Amerika’da üretilen bu uygulamalar, sizlere gizli hesapları gösterebileceklerini vaat ediyor. Ve bu uygulamalar ücretsiz değil! Sizlere büyük hizmetler vaat edip, paranızı alıyor. Sonrasında ise istediğiniz hiçbir bilgiye ulaşamıyorsunuz. Bu uygulamaların amacı tamamen sahtekarlıktır. Instagram’ın aldığı geniş güvenlik önlemlerini yıkarak, kişilere ait önemli bilgileri sizlere aktarmaları mümkün değildir. Bu tip uygulamalarda, amaç sadece insanları kandırıp, zayıf noktalarını kullanarak para kazanmaktır. Gizli hesapları görme hilesi gibi dikkat çekici şekillerde karşınıza çıkan bu uygulamalara ya da kişilere itibar etmeyin.

instagram gizli hesaplari gorme imkanimiz var mi 2019

Önemli bilgi

Yukarıdaki yazıda, bazı sahtekarlık üzerine kurulmuş uygulamalardan bahsettik. Burada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Gizli hesapları gösteren uygulamalar, buna karşılık belli bir indirme bedeli isterler. Uygulamayı indirdikten sonra, karşınıza doldurmanız için bir anket çıkarırlar. Bu anketler oldukça tehlikelidir! İlk Olarak size ulaşmak adına telefon numarası ve diğer iletişim bilgilerinizi isterler. İçerisinde küçük yazılarla ya da dikkat etmeyeceğiniz noktalarda ücretlendirme olabilir. Siz anketi doldurup bunu kabul ettiğinizde telefon faturanız oldukça kabarık gelebilir. Her ay belli bir para ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bu kabul ettiğiniz, doldurduğunuz anket şartlarına bağlı. Belki aylık 100 TL, belki de 200 !

Bu nedenle Instagram gizli hesapları açma adı altında size belli vaatlerde bulunan hiçbir uygulamaya kulak asmayın. En önemlisi ise internetten hiç kimseyle ya da uygulamayla iletişim bilgilerinizi paylaşmayın. İnsanlar dolandırıcılık için, tahmin etmeyeceğiniz şeyler yapabilir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

 

Gizli hesapları nasıl görürüm?

Yazının tamamında gizli hesap görme yolları adı altında söylenen bilgilerin yanlış olduğunu belirttik. Ne uygulama ne de hiçbir hile buna imkan vermemektedir. Yıllar önce böyle bir imkanınız varken, Instagram bu açığını tespit ederek, bu noktada oldukça sıkı önlemler almıştır.

instagram gizli hesaplari gorme imkanimiz var mi 2019

1)Sahte hesap açma

Gizli hesapları nasıl görürüm diyorsanız, yapmanız gereken tek şey o kişiyi takip etmek. Kendi hesabınızdan takip edemiyorsanız, fake(sahte) bir hesap açabilirsiniz. Karşıdaki kişinin ilgi alanına yönelik bir profil koyduğunuzda takip isteğinizi kabul etme ihtimali vardır. (Yazar sayfası, eğitim aldığı alana yönelik bir hesap, sevdiği bir ünlünün fan hesabı…vs) Bu konuda bazı uygulama analizleri ve araştırmalar yapılmıştır. Buna göre en çok kadınların sahte hesap açtığı görülmektedir. Bu hesapla eski sevgilisini ya da eski kocasını takibe almaktadır. Kadınlar çoğunlukta olsa bile, erkeklerde aynı şekilde bu girişimde bulunmaktadır.

2)Mesaj gönderme

Takip isteği gönderdiniz ancak geri çevrildi. O kişiye mesaj atarak düşüncenizi ya da neden takip etmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Kimse kimseyi durduk yere takip etmez ya da gizli profilini görmek isteyecek kadar merak etmez. Bu durumda iş, açık bir şekilde düşünceleri ifade etmeye kalıyor. Gerisi karşıdaki kişinin nasıl bir tavır sergileyeceğine kalmış. Bol şanslar.

Instagram gizli hesapları görme noktasında farklı yöntemler deneyen bir çok kişi var. Yazımız umarım bu kişiler için faydalı olmuştur. Sağlıcakla kalın.

 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Gizli Hesapları Görme İmkanımız Var Mı? 2019 Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

3 yorum

  1. Şevval KÖMÜRCÜ
    Şevval KÖMÜRCÜ

    Muhtemelen bende engelli olduğum için göremiyorum diye düşünüyordum. Sonra dan öğrendim kendimiz kendimizi gizleyebiliyormuşuz. Ama ben gizlesem dahi başkasının görmesi bir acayip geldi bana

  2. Hakkı TORUN
    Hakkı TORUN

    Bence gizli hesapları görebilme imkanı yok. karşı taraf kabul etmedikçe sizde göremezsiniz. Yeni uygulamalar ile bu işler bitti artık.

  3. Ayla ŞEKER
    Ayla ŞEKER

    Gizli hesapları direk olarak görebilme imkanı olmuyor tabi. Ama yukarıda yazdığınız gibi birçok farklı yöntemi var. Teşekkür ederiz güzel bilgiler için.