Instagram Grup Kurma Nasıl Yapılır 2019

Instagram platformunda her yeni gün, farklı özellikleri beraberinde getiriyor. Bu özelliklerden bazıları hayatı kolaylaştırmayı amaçlarken bazıları ise güvenlik kapsamında olmaktadır. Son günlerde sıkça gündemde olan özelliklerden biri de instagram grup kurma nasıl yapılır ve bu yolla arkadaşlarla mesajlaşma nasıl olur?

Instagram grup kurma nedir? Instagram grup kurma ne işe yarar? Instagram grup kurma süreci nasıl devam eder? Yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda istediğiniz soruların cevaplarına kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz. Öyleyse vakit kaybetmeden başlayalım. İlk olarak grup kurmanın ne olduğundan teorik olarak bahsedelim.

instagram grup kurma

İnstagram grup kurma nasıl yapılır ne işe yarar?

Instagram dünyasında sürekli farklı özellikler boy göstermektedir. Bunlardan bir tanesi de birden fazla kişiyle mesajlaşma imkanı. Önceleri Instagram DM üzerinden sadece bir kişiye mesaj atabiliyordunuz. Uygulama bu alanı genişleterek grup oluşturma sonucu, ortak mesajlaşma alanı oluşturdu. Böylece grup ulaştırarak, grup içine dahil ettiğiniz kişilere aynı anda mesaj gönderebileceksiniz. Birçok sosyal medya uygulamasında yer alan bu özelliği, Instagram uygulamasının da bünyesine aldığı görülüyor. Instagram grup kurmanın ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrendiğinize göre, Instagram üzerinde grup oluşturma işlemi nasıl yapılır adım adım bahsedelim.

instagram grup kurma nedir

Instagram Grup Kurma Adım Adım

  • Bu süreçte instagram grup kurma işlemine başlamak için ilk olarak, Instagram hesabınıza giriş yapın. Ana sayfa üzerinde sağ üst köşede bazı komutlar yer almaktadır. Sağ üst köşede yer alan uçağa benzer ok simgesine tıklayın. Bu alan üzerinden Instagram DM kısmına ulaşmış olacaksınız.
  • Çıkan ekranda karşınıza farklı komutlar çıkacaktır. Aynı şekilde sağ üst kısımda yer alan içinde kalem şekli olan mesaj kutusu görünümündeki simgeye tıklayın. Buraya tıklayarak yeni mesaj gönderme alanına ulaşmış olacaksınız.
  • Yeni mesaj ekranı üzerinden isterseniz tek kişiye isterseniz de grup kurarak birden fazla kişiye mesaj gönderebilirsiniz. Bu ekranda çıkan önerilen isimlerden istediğinizi seçin ve işleme devam edin. Seçtiğiniz bu isimler grubunuzun bir üyesi olacak.
  • Kişileri seçip sohbet butonuna tıkladıktan sonra, grup kurma işleminin ilk adımını gerçekleştirmiş olacaksınız. Grup adı yazan kısma, istediğiniz bir adı belirttikten sonra işlemi tamamlamış olacaksınız.

Artık işlem tamam! Grup kurma sürecini başarıyla tamamladınız. Daha sonraki süreçte gruba daha fazla kişi ekleyebilir ya da kendiniz konuşmadan çıkabilirsiniz.

Sonuç

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

DM üzerinden grup oluşturma nedir ve instagram grup kurma nasıl yapılır konusunda ne gibi adımların atılması gerek sorularına cevap bulduk. Artık birden fazla kişiyle konuşmak istediğinizde neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Umarım yazımız aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulmuştur.

Bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram üzerinde tek bir mesajla yetinmek istemeyebilirsiniz. Böyle durumlarda bu özellik sayesinde, grup mesajları atabilirsiniz.

Instagram grup kurma özelliği, uygulamanın kullanıcılara bir hizmetidir. Belli bir sınırı yoktur. Bu özellikten istediğiniz kadar faydalanabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Grup Kurma Nasıl Yapılır 2019 Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.