İnstagram Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İnstagram Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Günümüzün en popüler sosyal medya trendleri arasında yer alan İnstagram, fotoğraf paylaşım uygulaması olarak bugün tüm dünya üzerinde milyonlarca farklı kullanıcıya hitap etmektedir. Kevin Systrom ve Mike Krieger ismindeki iki Amerikalı yazılımcı tarafından tasarlanan sosyal medya uygulaması İnstagram, 2010 yılının Ekim ayında ilk kez kullanıma sunulmuştur. 2012 yılının Nisan ayına girildiğinde ise başka bir ünlü platform olan Facebook tarafından Instagram uygulaması 1 milyar dolar karşılığında satın alınmıştır. Aradan geçen yıllardan sonra Instagram’ın Facebook’tan önceki sahipleriyle yapılan röportajlarda Instagram’ı Facebook’a satmaktan ötürü fazlasıyla pişman oldukları görülmüştür. Instagram’ın sosyal medya platformu Facebook’a satılmasıyla ilgili en ilginç iki bilgi ise, henüz 1.5 yıllık bir şirketin bu kadar ciddi rakamlara satın alınması ve satın alındığı esnada da şirkette yalnızca 13 çalışanın bulunuyor olmasıdır.

İnstagram hakkında bilinmesi gerekenler arasında yer alan bir konu da İnstagram’da şu an için 400 milyona yakın kayıtlı üyenin bulunduğudur. Kayıtlı olan toplam üye sayısı, her geçen gün katlanarak artmakta ve yepyeni İnstagram kullanıcıları da sosyal medya platformuna dahil olmaktadır. Uygulamaya günlük olarak giriş yapan, fotoğraf paylaşan ya da sadece uygulama içerisinde gezinen kişi sayısının ise 75 milyonun üzerinde olduğu söylenebilmektedir.

İnstagram hakkında bilinmesi gerekenlerden birisi de bu zamana kadar sosyal medya uygulamasında 30 milyardan daha fazla fotoğraf ya da video içeriği paylaşılmış olmasıdır. Bu istatistiği takiben paylaşılan günlük içerik sayısı ise 70 milyonun üzerindedir.

Her yıl yenilenen ‘’En iyi’’ listelerine göre 2016 yılının sonlarında yapılan ‘’İnstagram’da en çok takip edilen isimler’’ listesinde 200 milyon civarındaki takipçi sayısı ile İnstagram’ın kendi resmi hesabı birinci sırada yer alırken İnstagram’ı takiben ünlü şarkıcı Selena Gomez, Taylor Swift, Ariana Grande ve Beyonce gibi ünlü isimler yer almaktadır. 2016 yılında çıkarılan istatistiklere göre en popüler ilk 5 isim bu şekilde sıralanırken onları Kim Kardashian, Cristiano Ronaldo, Kylie Jenner, Justin Bieber ve Dwayne Johnson takip etmektedir.

İnstagram hakkında bilinmesi gerekenler arasında yer alan 2016’nın en beğenilen fotoğrafları listesinde zirveyi iç çamaşırlı hamilelik fotoğrafı ile paylaşıldığı ilk gün 7 milyondan daha fazla beğeni alan ünlü şarkıcı Beyonce’nin fotoğrafı kazanmıştır. Sanatçıyı takip eden ikinci isim ise Coca Cola temalı paylaşımı ile güzel isim Selena Gomez olmuştur.

İnstagram’ı marka bilinirliği sağlamak amacıyla kullanan çok sayıda firma olsa da bugün tüm dünyada faaliyet gösteren firmalar içerisinde İnstagram’da en çok takipçisi bulunanlarının Nike, Adidas, Starbucks, Gucci ve Topshop olduğu söylenebilmektedir. Sosyal medya platformu İnstagram’ı aktif olarak en çok kullanan ülkelerin ise Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve Japonya olduğu bilinmektedir.

İnstagram hakkında bilinmesi gerekenler arasında son olarak platformun güncel değerinden bahsedilebilmektedir. Yapılan son analizlere göre kullanıcılarının yüzde 51’inin erkek, yüzde 49’nun ise kadın olduğu İnstagram’ın şu anki değeri 50 milyar dolar civarında iken bu rakam yeni kullanıcıların da sisteme dahil olmasıyla birlikte her geçen gün artmaktadır.

İnstagram Hakkında İpuçları

Geçmişten bugüne en çok tercih edilen sosyal medya platformları içerisinde üst sıralarda bulunan İnstagram, kullanıcılarına sağladığı kullanım kolaylığı ile günümüzde yediden yetmişe herkesin sevgilisi haline gelmiştir. Sosyal medya mecrası fotoğraf ağırlıklı altyapısı sayesinde kullanıcılarına birkaç adımda fotoğraf paylaşma imkanları sunmasıyla da bilinmektedir. İnstagram’ı uzun süredir kullanan ya da yeni kullanmaya başlayan pek çok kullanıcı ise bu uygulamayı en etkili şekilde nasıl kullanabilecekleri konusunda sık sık internet üzerinde derin araştırmalara gitmektedir. Bu bağlamda ‘’İnstagram hakkında ipuçları nelerdir?’’ diye merak eden ve bu konu ile ilgili biraz olsun bilgi edinmek isteyen herkese İnstagram’ın en önemli püf noktalarından bahsedilebilmektedir.

Popüler sosyal medya uygulaması İnstagram’da ön plana çıkmak ve çok sayıda takipçi kazanarak bol bol beğeni almak isteyen İnstagram kullanıcıları, İnstagram hakkında ipuçlarına dikkat ederek bu arzularını kolaylıkla yerine getirebilmektedir. İnstagram’da fark yaratabilmek ya da platformu daha etkili kullanabilmek amacıyla uygulanabilecek olan bu tüyolar ile kullanıcılar kısa sürede hedefledikleri kullanıcı kitlelerine ulaşabilir hale gelmektedir.

Kullanılacak Olan Hashtag Seçiminin Önemi

Sosyal medya uygulaması İnstagram’ı biraz olsun incelemiş olan pek çok kullanıcının da bileceği gibi bu platformda kullanılan hashtag seçeneklerinin popülerliği tartışılmazdır. Hashtagler üzerinden kullanıcılar akıllarındaki farklı birçok konuyu arama bölümünden kolayca aratabilmekte ve hızlı bir şekilde listelenen sonuçlar üzerinden İnstagram’da söz konusu hashtagler ile diğer kullanıcıların paylaştıkları içeriklerin tamamına erişebilmektedir. Bu nedenle hashtag uygulamaları, İnstagram için vazgeçilmez öğelerden birisidir. Ancak hashtag bu kadar popüler diye sadece bir görseli çok sayıda hashtag ile doldurmak da çok doğru değildir. İnstagram hakkında ipuçlarına göre hashtag seçimlerinin arasına çeşitli emojiler eklendiğinde ya da çeşitli açıklamalar dahil edildiğinde çok daha profesyonel bir İnstagram paylaşımı elde edilebilmektedir. İnstagram’a sonradan eklenen yorum düzenleme özelliği sayesinde de hashtag eklemeyi unutan kişiler bunu daha sonra da düzenleme seçeneği ile kolaylıkla yapabilmektedir.

Fotoğraf Düzenleme Amacıyla İnstagram Kullanımı

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

İnstagram’a her geçen gün eklenen yepyeni özellikler ile birlikte sisteme dahi olan çok sayıda fotoğraf filtresi seçeneği, kimi zaman İnstagram kullanıcılarının bu özellikten farklı amaçlarla da faydalanmak istemelerine neden olabilmektedir. İnstagram hakkında ipuçları arasında yer alan fotoğraf düzenlemek için İnstagram kullanma imkânı sayesinde söz konusu fotoğrafların İnstagram’da paylaşılmadan sadece düzenlenebilmesi ve cep telefonlarına kaydedilebilmesi mümkün olmaktadır. Bunun için yapılması gereken tek şey, mobil cihazı uçak moduna alarak internet bağlantısını kesmek ve fotoğraf düzenlemelerini İnstagram filtreleri üzerinden devam ettirmektir. Daha sonra da cihaz sahipleri internet olmadan hazırladıkları fotoğrafları İnstagram’a yüklemeye çalışmalıdır. Bağlantı bulunmadığı için bu girişim başarısız olacağından ötürü fotoğraf Instagram’a kaydedilmeyecek ancak hesap sahibinin cep telefonuna kayıt edilecektir.

İsmin Altına Web Sitesi Yazarak Reklam Yapma

Sosyal medya uygulaması İnstagram’ı internet sitesinin tanıtım yapmak ya da satış amacıyla kullanmak isteyen pek çok kişi için yararlı olabilecek İnstagram hakkında ipuçlarından birisi de kullanıcıların sahip oldukları web sitelerinin linklerini kullanıcı isimlerinin altına yazmalarıdır. İnstagram’ın aslında pek bilinmeyen bu özelliğini kullanabilmek için basit bir numaranın uygulanması yeterlidir. İsmin altına web sitesi yazmak için paylaşılan fotoğrafın konumu kısmına internet sitesinin URL’si girildikten sonra fotoğraf kayıt edildiğinde fotoğrafın isminin altında söz konusu web site linkinin görüntülenmesi sağlanabilmektedir.

Android’de Birden Fazla İnstagram Çalıştırma

İnstagram hakkında ipuçları arasında yer alan önemli bir tüyo da birden fazla İnstagram hesabını aynı anda yönetmektir. Bu bağlamda iki İnstagram hesabı yönetmek isteyen kullanıcıların İnstwogram ismindeki bir uygulamayı indirmeleri ve çalıştırmaları yeterlidir. İnstagram’a benzer bir sürüm olarak piyasaya sunulan bu uygulama ile aynı anda hem İnstagram hem de İnstwogram çalıştırılabilmekte ve böylece farklı bir hesaba oturum açılması sağlanabilmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
İnstagram Hakkında Bilinmesi Gerekenler Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

1 Yorum

  1. Serkan ÇELİK
    Serkan ÇELİK

    İnstagramı satın alan Facebook bu gidişle piyasada büyük bir hızla büyüyen tüm sosyal uygulamaları kendi bünyesinde toplayacak gibi geliyor