Instagram Hesabını Facebook Sayfasına Bağlama

Instagram Hesabını Facebook Sayfasına Bağlama

Facebook ve Instagram birbirine benzer sosyal medya uygulamaları arasında yer almaktadır. Bu nedenle birbirleri arasında geçiş imkanı bulunmaktadır. Facebook sayfanız ve Instagram hesabınız var. Bu iki uygulamayı birbirine bağlamak istiyorsunuz. Birkaç basit adımla bunu yapabilmeniz mümkün. Bu yazıda Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlama konusunda bilmeniz gereken tüm noktalara değineceğiz.

Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlamanın ne gibi faydaları var?

Teknolojinin getirdiği en önemli özelliklerden bir tanesi de insan hayatını kolaylaştırmak. Bu nedenle her geçen gün yeni uygulamalar ve yeni özellikler ortaya çıkmaktadır. Bunlardan bazıları da Instagram ve Facebook sosyal medya uygulamalarıyla boy gösteren özellikler. Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlama özelliği bunlardan sadece bir tanesi. Peki bu özellik önemli mi, ne gibi faydaları var?

Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlamak zamandan tasarruf etmenize yardımcı olmaktadır. Ve aynı zamanda işinizi büyük oranda kolaylaştırmaktadır. Instagram üzerinde paylaştığınız gönderiler ve hikayeler, bağladığınız için otomatik olarak Facebook üzerinden de yayınlanmaktadır. Yani siz sadece tek çabayla iki yerde aynı paylaşımları yapmış oluyorsunuz. Bu da oldukça işlevsel bir özellik olarak görülüyor.

Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlama adımları neler?

Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlama

-Bu işlem için ilk olarak Instagram hesabınıza https://www.instagram.com/?hl=tr giriş yapın. (Mobil uygulama da olabilir.) Sağ üst köşede yer alan üç çizgi simgesine tıklayın. Burada ayarlar bölümü açılacaktır. En altta yer alan ayarlar bölümüne tıklayarak işleme devam edin.

Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlama adımları

-Ayarlar bölümü içerisinde aşağı taraflara indiğinizde ‘’bağlı hesaplar’’ bölümünü göreceksiniz. Bağlı hesaplara tıkladığınızda, Instagram hesabınızın bağlı olduğu tüm diğer hesaplar görüntülenir. Bağlı olmadıklarınıza da buradan bağlanabilirsiniz.

-Çıkan ekranda Facebook seçeneğini bulun ve tıklayın. Ekranda sizden bazı bilgiler istenecek. Facebook’a girerken kullandığınız kullanıcı adı ve şifrenizi girerek işleme devam edin. İşlem tamam! Bu adımları uyguladığınızda hesabınız Facebook’a bağlanmış olacak. Bu Facebook hesabınıza bağlandığını göstermektedir.

Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlama nasıl yapılır

-Facebook seçeneğine tıkladığınızda ilk başlarda yer alan ‘’şurada paylaş’’ bölümüne tıklayarak bir sonraki adıma geçin. Buradan hangi sayfaya bağlamak istiyorsanız o sayfayı seçerek kaydedin. İşlem bu kadar basit! Artık Instagram hesabını Facebook sayfasına bağladınız. Peki bağladıktan sonra bunu geri alma şansınız var mı? Yazının devamında bu konu ile ilgili bilgi vereceğiz.

Instagram ve Facebook sayfası arasındaki bağlantıyı kesme

Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlama adımlarını uyguladınız ve artık hesaplarınız birbirine bağlı. Bu bağlantıyı kesmek istediğinizde ne yapacaksınız? (Yukarıdaki adımlarla benzerlik göstermektedir. Oradaki görselleri inceleyebilirsiniz.)

-İlk olarak Instagram hesabınıza https://www.instagram.com/?hl=tr giriş yapın. Ana ekranda sağ üst köşede yer alan üç çizgi simgesine tıklayarak adımlara devam edin. Bu simgeye tıkladığınızda ekranın alt tarafında yer alan ‘’ayarlar’’ bölümü karşınıza çıkacak.

-Ayarlar seçeneğine tıklayın. Burada hesabınıza ait bir çok ayar yer almaktadır. Bunlar arasında bu konuda bizi ilgilendiren bölüm ise ‘’bağlı hesaplar’’ alanı. Ayarlar içerisinde yer alan bağlı hesaplar seçeneğine tıklayın. Burada bağlantı verdiğiniz tüm uygulamalar yer almaktadır. Bu uygulamalar içerisinden Facebook’u bulun. Bağlantıyı kes dediğinizde, otomatik olarak artık arada bir irtibat kalmayacaktır. Siz de Instagram hesabınızla Facebook sayfası arasındaki bağlantıyı kesmiş olacaksınız.

Facebook ve Instagram hesabı bağlantı sorunu ortaya çıktı

Facebook ve Instagram hesabı arasında tüm adımları uyguladınız. Fakat bağlantı gerçekleşmedi ve bağlanma sorunu yaşıyorsunuz. Bunun için birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Bu yöntemler büyük ihtimalle işe yarayacaktır.

Bağlantı sorununu çözmek için yapılması gerekenler:

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği 2019
Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği 2019

Instagram her yeni gün farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan bazıları bizi memnun ederken, bazıları ise oldukça rahatsız edici olabilmekted...

-Instagram hesabınızda bağlı hesaplar bölümünden Facebook hesabınızı kaldırın. Daha sonra Facebook hesabınızdan da çıkış yapın. Önce Instagram hesabınızı açın. Sonra Facebook hesabınıza giriş yapın. Tekrardan Facebook bağlanma adımlarını uygulayın. (Bağlantılı hesaplar bölümünden) Çıkışları yapıp yeniden Facebook kullanıcı adı ve şifrenizle bağlanmayı denediğinizde sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

-Instagram ve Facebook uygulamalarını, telefon ayarlarından önbelleği sil siyerek yenileyebilirsiniz. Ya da bu uygulamaları kaldırıp yeniden yüklemeniz de aynı amaca hizmet edecektir.

Sorun bu şekilde büyük ihtimalle çözülecektir.

Sonuç

Bu yazıda Instagram hesabını Facebook sayfasına bağlama konusunda bir çok noktaya değindik. Artık hesaplar arasında gerekli olan bağlantıların nasıl yapılacağını biliyorsunuz. Umarım yazılarımız aklınızdaki soru işaretleri için yardımcı olabilmiştir.

Bir sonraki yazımıza kadar kendinize iyi bakın. Görüşmek üzere.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesabını Facebook Sayfasına Bağlama Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.