Instagram Kategori Özelliği Nedir Ne İşe Yarar?

Instagram Kategori Özelliği Nedir Ne İşe Yarar?

Instagram kullanıcıları, diğer kullanıcıların paylaşımlarını görüntülemek için farklı yollar kullanabilir. Bu işlem Instagram kategori özelliği sayesinde çok daha kolay hale gelmiştir. Böylece kullanıcılar farklı kategoriler sayesinde istedikleri alandaki paylaşımlara çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilir.

Instagram Kategori Özelliği Hakkında

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan ve yakın zamanda 1 milyardan fazla kullanıcı barajını geçtiğini açıklayan Instagram, insanların istedikleri fotoğraf ve videolara daha rahat bir şekilde ulaşabilmesi için kategori özelliğini geliştirdi. Basit bir mantığa sahip olan bu özellik, belli bir alandaki video ve fotoğrafların o kategori altında toplanmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar istedikleri kategoriye girerek yapılan paylaşımlara buradan çok daha kısa bir sürede ulaşıyor.

Instagram Tarafından Kullanıcılara Sunulan Kategoriler

Bilindiği gibi paylaşım aramaya yarayan keşfet özelliğini kullanabilmek için uygulamanın alt tarafından yer alan büyüteç simgesine basmak yeterlidir. Bu simgeye basıldığında kullanıcıların karşısına farklı resim ve videolar çıkmaktadır. Açılan bu yeni sayfanın en üstünde ise kategorilerin olduğu görülecektir. Söz konusu kategoriler müzik, yemek, spor, güldürü, sinema, oyun ve dekorasyon gibi alanlardan oluşuyor. Instagram kategori özelliği kullanıcılara önemli bir kolaylık sağladığı gibi insanların burada daha fazla zaman geçirmesine de neden olmaktadır.

Kategori Özelliği Hakkındaki Diğer Hususlar

Uygulamanın bu özelliğinde yapay zekanın kullanıldığı biliniyor. Yapay zeka, uygulamaya yüklenen video ve fotoğrafları kendi içinde kategorize ediyor ve insanları kategoriler altında bu gönderilere ulaşmasını sağlıyor.

İlerleyen dönemlerde çok daha geliştirileceği bilinen yapay zeka sayesinde kategorize etme işlemi çok daha doğru bir şekilde yapılacaktır. Şimdi de çok büyük oranda isabet sağlansa da bazen kategorilerle alakasız paylaşımların olduğu da görülüyor. Bunların gelişmelerden sonra tamamen ortadan kalkacağı tahmin ediliyor.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Instagram kategori özelliği nedir ne işe yarar konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram Türk beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram kategori özelliği nedir ne işe yarar konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Kategori Özelliği Nedir Ne İşe Yarar? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.