Instagram Ekran Görüntü Bildirimi

Son zamanlarda oldukça tedirginlik yaratan bir durum. Bir çok kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. Instagram ekran görüntüsü bildirimi gerçek mi? Postların ekran görüntüsü alındığında bildirim gider mi? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, yazıyı sonuna kadar okumanızı öneriyoruz.

Instagram, gizlilik ilkesine oldukça önem vermektedir. Özel hayat ve gizliliğin ihlali demek, kaybedilen binlerce takipçi demektir. Bu nedenle müşteri memnuniyeti için, güvenlik ve gizliliği korumak adına bazı önlemler almaktadır. Bu durumda sorunun cevabına geçebiliriz. Postların ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gitmez. Cevap hayır. Burada ekran görüntüsü alan kişinin, gizliliğini korumayı amaçlamıştır. İnsanlara belli bir dereceye kadar, özgürlük hakkı tanımıştır. Instagram ekran görüntüsü alındığında bildirim göndermez. Hatta siz bu ekran görüntüsünü herhangi bir yerde paylaşsanız bile, karşı tarafın bundan haberi olmayacaktır.

Postların ekran görüntüsü alındığında bildirim gider mi, istisna durum var mı?

Postların ekran görüntüsü alındığında bildirim gitmez. Ancak sadece bir istisna durum var! Normalde hiçbir ekran görüntüsünde bildirim gitmezken, DM bölümünde durum değişiyor. Biriyle Instagram DM üzerinden konuşma yapıyorsunuz. Bu mesajların ekran görüntüsünü aldığınızda, karşı tarafa bildirim gider. Yani karşı taraf, ekran görüntüsü aldığınızı öğrenecektir.

Bu bildirim sorunu sadece direkt mesaj ekran görüntüleri için geçerlidir. Diğer durumlarda herhangi bir sorun olmamaktadır. Bazı durumlarda, özellikle kaybolan fotoğraflar gönderildiğinde kalıcı olmasını isteyebiliriz. Bu nedenle ekran görüntüsü alırız. Bundan sonra bu işlemi yapmadan önce, tekrar düşünmenizi öneriyoruz. Karşı tarafın bilmesini istemiyorsanız, dikkatli olun.

instagram postlarinin ekran goruntusu alindiginda bildirim gider mi

Ekran görüntüsü sonucu bildirim gönderildiği dedikodusunun kaynağı ne?

Özellikle son zamanlarda, kulağa sıkça gelen bir soru. İnsanlarda kaygı yaratan bir durum. Peki böyle bir durum yoksa, bu dedikodu nerden çıktı? İnsanlar neye dayanarak, her ekran görüntüsünde bildirim gittiğine inanıyorlar?

Bu dedikodunun temel kaynağı, bundan iki yıl öncesi. Direkt mesaj bölümünde ekran görüntüsü alınca, karşı tarafa bildirim gideceği açıklandı. İnsanlar deneye deneye, bu durumun gerçek olduğunu ve bildirim gittiğini fark ettiler. Ve kullanıcılar, bu bildirimin tüm ekran görüntülerinde olduğunu söylediler. Bu yanlış bilgi, geniş kitlelere yayılarak insanlarda her durumda bildirim gider algısı oluştu. Ancak bu işin doğrusu, yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece mesaj bölümünde ekran görüntüsü alındığında bildirim gider. Hikaye ya da paylaşımlarda alınan ekran görüntülerinde, karşı tarafın bundan haberi olmayacaktır. Kısaca Postların ekran görüntüsü alındığında bildirim gitmez.

Bu dedikodunun yayılmasının temel nedenlerinden bir tanesi de Snapchat uygulaması. Bu uygulama son yılların çok kullanılan, popüler uygulamalarından. Bu uygulama da hikayelerde, ekran görüntüsü aldığınız zaman karşı tarafa bildirim gider. Snapchat kullanıcıları, bu uygulamaya bu özellik geldiyse, Instagram bildirim özelliği de aynı şekildedir diye genellediler. Ve insanlar bu yalana inanarak, uygulama da ekran görüntüsü alırken tedirginlik yaşamaya başladılar. Oysa ki gerçek farklı. Sizin hikaye ya da paylaşımlarınızın ekran görüntüsü alındığında, bundan hiçbir şekilde haberiniz olmayacaktır.

Ekran görüntüsü almak istemiyorum başka ne yapabilirim?

Postların ekran görüntüsü alındığında bildirim gitmediğini öğrendiniz. Bunu bilseniz de tedirginlik yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda, beğendiğiniz fotoğrafı muhafaza etmek için bazı yöntemler var. Bu yöntemlerle kolay bir şekilde, fotoğrafı saklayabilirsiniz.

instagram postlarinin ekran goruntusu alindiginda bildirim gider mi

1)Paylaş ya da bağlantıyı kopyala

Beğendiğiniz paylaşımı bulun. Bu fotoğraf ya da video olabilir. Hemen sağ üstünde bulunan üç nokta simgesine tıklayın. Bu simgeye tıkladığınız zaman karşınıza bir çok seçenek çıkacak. Çıkan ekranda ‘’paylaş’’ butonuna basın. Bu kısımda sosyal medya hesaplarınız çıkacak. Herhangi birini seçerek, fotoğrafı kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bu ekranda ‘’bağlantıyı kopyala’’ seçeneği de bulunmaktadır. Bağlantıyı kopyalamak, o fotoğrafın URL adresini kopyalamak demektir.

instagram postlarinin ekran goruntusu alindiginda bildirim gider mi

Bu şekilde kopyala diyerek, mesajlaşma uygulamalarından birine gönderebilirsiniz. Kopyala yapıştır yöntemiyle kolay bir şekilde gönderebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmeniz için, fotoğrafın olduğu hesabın gizli olmaması gerekiyor. Herkese açık bir hesapta, bu seçenekler ortaya çıkacaktır. Gizli hesapta bu işlemleri yaptığınızda, paylaş ya da bağlantıyı kopyala gibi seçenekler karşınıza çıkmaz.

2)Direkt mesaj yoluyla gönderme

instagram postlarinin ekran goruntusu alindiginda bildirim gider mi

Fotoğrafı muhafaza etme konusunda, ikinci yöntem mesaj üzerinden birine gönderme. Bunun için fotoğrafın hemen altında bulunan, kağıda benzer simgeye tıklayın. Çıkan ekranda, göndereceğiniz kişiyi seçmeniz istenecek. Burada göndermek istediğiniz kişinin kullanıcı adını aratın. Bu şekilde gönderdiğinizde, fotoğrafa kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz. Aynı şekilde, direkt mesaj yoluyla fotoğraf gönderme işleminde, gönderiyi kendinize yapabilirsiniz. Bu şekilde, siz silene kadar fotoğraf kaybolmaz. Sonrasında istediğiniz gibi indirip, ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Bu yöntemle fotoğrafı başkasına gönderdiğinizde, eğer karşı taraf o hesabı takip etmiyorsa gönderdiğiniz mesaj görünmez. Mesajı alan kişinin ekranında ‘’bu gönderiye erişebilmek için takip edin’’ yazısı çıkar. Ancak mesajlar bölümüne geldiğinizde, siz o gönderiye ulaşabilirsiniz. Bu nedenle fotoğrafları saklamak için alternatif bir yol olarak görülebilir.

3)Yer işareti simgesiyle kaydetme

instagram postlarinin ekran goruntusu alindiginda bildirim gider mi

Postların ekran görüntüsü alındığında bildirim gider mi diye kaygı duyanlar için, farklı yöntemlere değindik. Bu aşamada son bir tekniğe daha değinmek istiyoruz. Yer işareti simgesi yardımıyla kaydetme yöntemi. Fotoğrafın hemen sağ alt köşesinde, üzeri üçgen şekilde kesilmiş dikdörtgen simgesi bulunuyor. Bu simgeye bastığınız zaman, o fotoğraf size özel olan bir arşive eklenecek. Bu şekilde beğendiğiniz fotoğrafların koleksiyonunu yapabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

instagram postlarinin ekran goruntusu alindiginda bildirim gider mi

 

Yer imlerine eklediniz ve fotoğrafa ulaşmak istiyorsunuz. Bunun için profile gelin. Profilin sağ üst köşesinde yer alan, alt alta üç çizgi simgesine dokunun.

instagram postlarinin ekran goruntusu alindiginda bildirim gider mi

Çıkan ekranda ‘’kaydedilenler’’ şeklinde bir bölüm karşınıza çıkacak. Buraya tıkladığınız zaman, bu güne kadar yer imlerine eklediğiniz tüm paylaşımlar karşınıza çıkacak. Paylaşımları kaybetmeden, muhafaza etmenin en kolay yollarından bir tanesi bu gibi görünüyor.

Sonuç

Bu yazıda, bazı yanlış bilgilere değindik. Instagram’da direkt mesaj dışında ekran alındığında bildirim gitmediğini öğrendiniz. Ekran görüntüsü alma dışında, fotoğraf saklamak için bilmeniz gereken alternatif yöntemleri artık biliyorsunuz.

Umarım yazımız, bu soruyu düşünerek tedirginlik yaşayan herkese faydalı olmuştur.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Ekran Görüntü Bildirimi Hakkında 7 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

7 yorum

  1. Goralı
    Goralı

    Instagramda sadece kişiye özel storylerde ekran görüntüsü alınıyor diye biliyorum ya hatta o kesin bildirim gidiyor eminim o story konusunda

  2. Hakan BAYINDIR
    Hakan BAYINDIR

    İnstagram post alımı ve bildirim gönderimi diye bir olay yok. İnstagram’da bu şekilde uygulamalar karşıya bilgi vermiyor. Bazı sosyal medya hesaplarında bildirim olunca herkes burada da var sanıyor herhalde.

  3. Sevinç ÖZDEMİR
    Sevinç ÖZDEMİR

    Alınmıyor diyorsunuz ama ya alınıyor ise. Takip ettiğim çocuğun tüm resimlerini almıştım bilgisayara indirdim. İnşallah bildirim gitmemiştir. Bende çocuğun bakışlarından huylandım ara sıra gülümseyince anladı zannettim.

  4. Edip TONGEL
    Edip TONGEL

    Acaba kendi mobil hesabımızdaki ayarlar üzerinden beğenilerin görünmemesi gibi bir işlem var mı? Kız arkadaşım devamlı benim telefonumu karıştırıyor. Kimleri beğendim vs. onlara bakıyor muhtemelen. Karşı taraf önemli değil de biz hesabınızdan beğendiklerimizin dökümlerini silebiliyor muyuz?

  5. Betül
    Betül

    Postlarada bildirim gitse zaten ölelim biz direk :d

  6. Ersin
    Ersin

    Konu için teşekkürler

  7. Berfin
    Berfin

    Ya bizim istedigimiz birine atigimizda ekran alsa bilelim bunu nasil acariz