Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız takipçiye sahip Instagram gelen özelliklerle birlikte, kullanıcı doyumunu arttırmayı hedefliyor. Kullanıcıların son günlerde sıklıkla bahsettiği konu ise Instagram profiline bakanları gösteren uygulamalar hakkında.

 

Instagram profiline bakanları gösteren uygulamalar var mıdır? Instagram profiline bakanları gösteren uygulamalar ne işe yarar? Instagram profiline bakanları gösteren uygulamalar nelerdir? Tüm sorulara detaylı olarak cevap vereceğiz. Tek yapmanız gereken ise yazıyı sonuna kadar okumak. Hadi, vakit kaybetmeden başlayalım.

 

 

Instagram profiline bakanları görme imkanım var mı?

 

Instagram kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan biri de bu. Instagram profilinin başkaları tarafından incelenip incelenmediğini öğrenmek. Peki, gerçekten bakan kişileri öğrenebilir miyiz? Bu noktada hayal kırıklığına uğratmak istemeyiz fakat cevabımız hayır. Profilinize bakan kişileri öğrenme ihtimaliniz bulunmamaktadır.

 

Unutmayın! Instagram uygulaması kişilere özel bazı bilgileri gizli tutar. Bunu kullanıcıları memnun etmek adına, gizlilik ilkesini öne sürerek yapar. Başka kişilerin profiline bakmak, o kişinin özelidir. Bu durumu bakılan kişinin bilmesi bile, gizlilik ilkesini ihlal eder. Bu nedenle Instagram, bu sorunun önüne geçerek bu tür bilgilerin öğrenilmesine imkan tanımamıştır. Instagram tarafından verilmeyen hatta bilinmeyen bir bilginin, başkaları tarafından size sunulması söz konusu dahi olamaz.

 

Instagram profiline bakanları görme

Instagram profiline bakanları gösteren uygulamalar gerçek mi?

 

Instagram profiline bakanları gösteren uygulamalar adı altında, piyasaya birçok uygulama sürülmektedir. Bunların bazıları ücretsiz olarak karşınıza çıkarken bazıları ise satın alma sonucu hizmet vermektedir. Hepsinin ise tek bir ortak noktası var. Verdikleri vaatlerin gerçek olmaması. Size profilinize bakanları göstereceklerini söyleyen uygulamalar, tamamen gerçek dışıdır. Çünkü özel olması nedeniyle bu bilgiden Instagram bile haberdar değildir. Uygulamanın kendisinin bile haberdar olmadığı bir bilginin başkaları tarafından bilinme ihtimali bulunmamaktadır.

 

Profilinize bakanları gösteren uygulamaların zararları neler?

 

Bu tür uygulamalardan, internet marketinde çok fazla bulunmaktadır. Ve hepsi de aynı vaatle karşınıza gelmektedir. Profilinize bakan kişileri göstereceklerini vaat ederler. Buna inanmanız durumunda hem zamanınızdan hem de paranızdan olma durumuyla karşı karşıya gelirsiniz. Yarar sağlamadığı gibi, ortaya çıkan zararlarla başa çıkmak zorunda kalırsınız.

 

Ne olduğunu bilmediğiniz bu uygulamalar, Instagram hesabınıza çok ciddi zarar verebilir. Uygulamaların çoğunu kullanmak için giriş yapmanız gerekiyor. Bu girişi Instagram kullanıcı adı ve şifresiyle birlikte yapabilirsiniz. Bu bilgileri üçüncü taraf uygulamalarla paylaşmanız durumunda, şüpheli giriş denemesi yapmış olursunuz. Instagram tarafından uyarı alacağınız gibi, hesabınızın da başka kişilerin eline geçmesine neden olabilirsiniz. Hesabınızın çalınması durumunda, geri almak son derece zor olacaktır. Bu nedenle zarar görmek istemiyorsanız özel bilgilerinizi hiçbir yerle ve hiç kimse ile paylaşmamaya özen gösterin.

Instagram profiline bakanları görme uygulaması

Profilinize bakanları göstereceğini vaat eden uygulamaları kullandığınızda kısaca:

 

  • Hesabınızın çalınması gibi bir durumla karşı karşıya kalırsınız. Karşı taraf uygulama kullanıcı adınızı ve şifrenizi öğrenerek bunu kullanabilir.
  • Hesabınızın çalınması ya da giriş esnasında bazı hizmetlere yetki vermeniz sonucunda istemediğiniz davranışlar ortaya çıkabilir. İstemediğiniz ve hiç tanımadığınız kişileri otomatik olarak beğenebilirsiniz. Tanımadığınız kişileri takip edebilirsiniz. Kendi isteğiniz dışında olması nedeniyle bu hizmet sonucunda hoş olmayan sonuçlar ortaya çıkacaktır.
  • Bu uygulamayı kullanma karşılığında para ödemeniz durumunda, sahtekarlar tarafından kandırılmış olursunuz. Sadece paranızın gitmesiyle kalmaz, aldığınız hizmetten de hiçbir şekilde faydalanamazsınız.
  • İstemediğiniz farklı uygulamalara şahit olabilirsiniz. Hesabınızı çalan uygulama, hesabınızda var olan gönderilere müdahale edebilir. Bu paylaşımları silebilir ya da paylaşımlar üzerinde değişiklik yapabilir.
  • Instagram tarafından verilen reklamlara tıklamak istemeyebilirsiniz. Fakat bu tür uygulamaları kullanmanız durumunda, kontrol sizden çıkar. İstemeseniz bile, bu uygulamadaki reklamlara tıklayabilirler. Ve hesabınızı bu doğrultuda yönetebilirler.
  • Hesabınızda şüpheli davranışlarda bulunmanız durumunda, hesap geçici olarak engellenir. Hesabınız başka kişilerin eline geçtiğinde, bu durumla karşılaşma imkanınız bulunmaktadır. Hesabınız engellenebilir hatta Instagram dünyasındaki yeri tehlikeye girebilir.
  • Hesabınızı ele geçiren kişilerin niyeti kötüyse, sizin adınıza tüm adımları uygulayabilir. Sizin adınıza istediği tüm yetkileri verebilir. Sizde hiç bilmediğiniz bir uygulamaya inanmanın cezasını çekersiniz.

 

Uyarı:

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği 2019
Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği 2019

Instagram her yeni gün farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan bazıları bizi memnun ederken, bazıları ise oldukça rahatsız edici olabilmekted...

Instagram dışındaki, üçüncü taraf uygulamalara Instagram kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapmanız durumunda sorun ortaya çıkar. Hesabınıza ait özel bilgiler başka kişilerin eline geçmiş olur. Bu tehlikeli durum sonunda, sizin adınıza istediği adımı atar ve siz buna engel olamazsınız. Belki de hesabınıza bir daha hiç geri dönüş yapamazsınız. Uygulamayı kullanmanıza rağmen, böyle bir durumla karşılaşmama yolu var mı? Sevinebilirsiniz evet var.

 

Profilinize bakanları görme uygulamasını kullandıktan sonra kullanıcı adı ve şifreniz karşı tarafın eline geçer. Bu durumun sizi mağdur etmemesi adına, uygulamayı kullandıktan hemen sonra şifrenizi değiştirin. Böylece üçüncü taraf uygulamalara kaydolan şifre, eski şifreniz olacaktır. Ve size ait kararlar alamaz ve hesabınıza zarar veremezler. Böylece bir hata yapsanız bile, bu hatanın sonuçlarını çok ağır bir şekilde ödemek zorunda kalmazsınız.

 

Sonuç

 

Gördüğünüz gibi Instagram profiline bakanları gösteren uygulamalar hakkında detaylı olarak bilgi verdik. Bu uygulamaların hangi amaçla piyasaya sunulduğunu ve hangi amaçlara hizmet ettiğini artık biliyorsunuz. Dolandırıcıların kucağına düşmemeniz adına, bu yazının oldukça işlevsel olduğunu düşünüyoruz. Instagram dışında oluşan üçüncü taraf uygulamalara yaklaşırken, tereddüt etmeniz gerektiğini ve kötü niyetli olabileceklerini öğrendiniz. İşin özü, bilmediğiniz yerlere girmeniz durumunda ne tür tehlikelerle karşılaşacağınızı biliyorsunuz. Bu tür kötü sonuçları yaşamadan önce bu yazıya denk gelmenizin büyük bir şans olduğunuz düşünebilirsiniz.

 

Yazımız umarım aklınızdaki soru işaretlerini gidermeye yardımcı olmuştur. Bir sonraki yazıya kadar kendinize çok iyi bakın.

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hayır. Uygulamalar bunu yapabildiklerini vaat etseler bile, henüz böyle bir durum söz konusu değildir.

Evet. Bu uygulamalar hesabınızı ele geçirerek, istemediğiniz davranışlarda bulunabilir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.