Instagram Takip Edememe Fotoğraf Beğenememe Çözüm

Instagram çoğu zaman olumlu özelliklerle gündeme gelmektedir. Ancak bazen kullanıcı kaynaklı bazen de uygulamadan kaynaklı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Özellikle bir çok kişinin başına gelmiş bir sorun, Instagram takip edememe sorunu. Kullanıcı kaynaklı bir hata olmakta ve bir çok kişinin başına gelen sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu yazıda Instagram takip edememe ve fotoğraf beğenememe nelerden kaynaklanır onlara değineceğiz. İlk aşama da neden takip edemediğinize dair detaylı bilgi vereceğiz. Öyleyse zaman kaybetmeden yazıya geçelim.

instagram takip edememe fotograf begenememe cozum

Instagram takip edememe sorunu neyden kaynaklıdır?

Instagram takip edememe konusunda iki neden karşımıza çıkar. Bunlar:

  • Hesabınız geçici olarak engellenmiş olabilir

Hesabınız geçici olarak engellenmiş olabilir ihtimali oldukça yüksektir. Geçici engelleme sonucunda, takip edememe sorunuyla karşı karşıya kalırsınız. Eskiden çoğu işlem sonucu ceza verilmiyordu. Son yıllarda Instagram kullanıcılarının sayısı git gide artmaya başladı. Bu artış nedeniyle, uygulama takipçilerini kaybetmemek adına güvenlik önlemlerini arttırdı. Bu önlemlerin başında, bazı olağan üstü durumları saptaması sonucu ceza vermektedir. Bu ceza hesabınızın geçici olarak engellenmesidir.

instagram takip edememe fotograf begenememe cozum

Hesabın geçici olarak engellendiği nasıl anlaşılır?

Hesabımın geçici olarak engellendiğini nasıl anlarım diyorsanız, çözüm oldukça basit. Instagram hesabınıza gelin ve herhangi bir kişiyi takip etmeyi deneyin. Takip et butonuna tıkladığınızda, anında takip et yazısı ortaya çıkıyorsa, hesabınız geçici olarak engellenmiş demektir. Siz istek gönderseniz bile normalde takip isteği gönderildi yazarken, engellendiğinde eski haline geri dönmektedir.

Hesap engelini kaldırmak için ne yapmak gerekiyor?

Hesabınız geçici olarak engel almış. Bunu nasıl kaldırabileceğinizi düşünüyorsunuz. İyi haber şu ki, engeli kaldırmak için sizin hiçbir işlem yapmanıza gerek yok. Hesabınıza aynı şekilde girip, sadece işlem yapamıyorsanız engel aldığınız kesindir. Bu size bir uyarı niteliğindedir. Uyarı olduğu için Instagram, bir en geç iki gün içinde inceleme yapıp hesap engelinizi kaldıracaktır.

Bu süreçte bir şey yapmanız, hesabınıza zarar verebilir. Bu nedenle iki gün boyunca hiçbir şey yapmadan bekleyin. Hesap engeli kendiliğinden kalkacaktır.

instagram takip edememe fotograf begenememe cozum

Hesap neden geçici olarak engellenir?

Yukarıdaki yazıda bahsettiğimiz gibi Instagram takip edememe sorununun temel nedenlerinden biri hesap engelidir. Instagram bazı durumları şüpheli olarak algılar ve hesabınıza engel koyar. Bunların nedeni aşırı takip isteği gönderme, aşırı derecede takipten çıkarma..vs Bunlar temel nedenler arasında yer almaktadır.

Instagram’ın takip etme isteği göndermek için belli bir sınırı vardır. Gün içinde 200- 300 kişiden fazla takip isteği göndermeyin. Ve bu takip isteklerini gönderirken güne yaymayı unutmayın. Art arda yapılan isteklerde aynı şekilde, hesabınızın geçici olarak engellenmesine neden olur. (Normalde takip etme sayısı daha fazla olsa da riske atmamak adına bu sayıyı geçmeyin. Instagram sürekli değişiklik yaptığı için garantiye alın.)

  • İnternet bağlantınız yetersiz olabilir

Instagram uygulaması internetle çalışmaktadır. Bazı özelliklerini yerine getirebilmesi için, internet bağlantısının yeterli olması gerekmektedir. İnternetinizin hızının azalması ya da bağlantı sorunu olmasın durumunda işlem yapamazsınız. Ve bunun sonucunda Instagram takip edememe sorunu ortaya çıkar.

Takip edememe sorununun internet bağlantısından olduğunu nasıl anlarım?

Bunu anlamak için, Instagram’a girdiğiniz yerde bir arama motoruna girin. (Google,Mozilla Firefox vs) Herhangi bir bilgi aratın. Bu bilgi hızlı bir şekilde açılıyorsa, demek ki sorun internet bağlantınızdan kaynaklı değil. Ancak arama yaptığınızda aynı şekilde açmıyorsa, internet bağlantınız sorunlu demektir. Bundan dolayı Instagram’da kimseye takip isteği gönderemiyor ve işlem yapamıyorsunuz.

instagram takip edememe fotograf begenememe cozum

İnternet bağlantısı sorununu nasıl çözerim?

Bu durumun önüne geçmek için, internet bağlattığınız yere internet bağlantısını kontrol ettirebilirsiniz. Ya da internet hızınızda sorun varsa, daha hızlı çalışan bir tarifeye geçiş yapabilirsiniz. Sorun internet bağlantısından kaynaklıysa bunlar çözüm olacaktır.

Instagram fotoğraf beğenememe sorunu neden olur?

Instagram takip edememe sorununda değindiğimiz nedenler bunun içinde geçerli. Instagram fotoğraf beğenememe sorununun temelinde, aynı şekilde hesabın geçici olarak engellenmiş olması yatabilir. İkinci neden olarak internet bağlantısı sorun olabilmektedir.

  • Hesabın geçici olarak engellenmesi sorunu

Eğer Instagram’da fotoğraf beğenemiyorsanız, geçici olarak engellenmişsiniz demektir. Instagram, hesabınızda olağan dışı bir işlem bulduğu için, hesabınızın engellenmesi kararını almıştır.

instagram takip edememe fotograf begenememe cozum

Hesabın geçici olarak engellendiğini nasıl anlarım?

Instagram hesabınıza giriş yaptınız. Instagram takip edememe sorunundaki gibi aynı şekilde fotoğrafları beğenemiyorsunuz. Fotoğrafı beğendikten hemen sonra, beğeniniz geri çekiliyor. Bu durumda bilin ki hesabınız geçici olarak engel yemiş.

Hesabım neden geçici olarak engellendi?

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Fotoğraf beğenme noktasında, sınırlara uymamanız hesabınızın geçici olarak engellenmesine neden olur. Aşırı derecede fotoğraf beğenmek, normal dışı bir durum olarak algılanır ve engellenirsiniz. Bu nedenle Instagram tarafından konulan beğeni ve takip sınırlarına uyun. Gün içinde toplamda 150 üzerinde fotoğraf beğenmek normal değildir. Sizin için sıkıntı yaratır. Aynı şekilde yüz elli beğeni yapsanız bile, art arda yapılan beğeniler aynı şekilde hesabın engellenmesine neden olur. Bu sayıyı geçmeyip, art arda beğeni yapmazsanız bir daha sorun yaşamazsınız.

Instagram fotoğraf beğenememe noktasında hashtag kullanımı da aynı şekilde önemli. Eski zamanlarda kaç tane hashtag yaparsanız yapın, sorun olmuyordu. Ancak günümüzde bu alanda engel var. Fotoğraf ya da video paylaşırken 5 hashtag üzeri kullanım yasak. Bu sayının üstüne çıkarsanız, hesabınız geçici olarak engel alır.

instagram takip edememe fotograf begenememe cozum

Bu engeli kaldırmak için ne yapmak lazım?

Hesap engelini kaldırmak için yapmanız gereken hiçbir uygulama yok. Bir şey yapmanız, aksine hesabınıza zarar verebilir. Bu engel durumu geçici olduğu için hesabınız iki güne kadar eski haline dönecektir.

  • Zayıf internet bağlantısı

Takip edememe sorununda olduğu gibi, zayıf internet bağlantısı olduğunda fotoğraf beğenme konusunda sorun yaşarsınız. Takip edememe sorununda bahsettiğimiz çözüm yollarını, bu aşamada da uygulayabilirsiniz. Bu şekilde sorun bundan kaynaklıysa çözüme kavuşacaktır.

Sonuç

Bu yazıda Instagram takip edememe ve fotoğraf beğenememe üzerine bilgilendirme yaptık. Artık sorunların neyden kaynaklı olduğunu ve çözüm yollarını biliyorsunuz. Burada unutmamanız gereken nokta beğeni ve hashtag kurallarına uymanız. Uymamanız durumunda, tekrar aynı sorunla karşılaşma ihtimaliniz yüksek. Hatta sürekli yaptığınızda, hesabınız kalıcı olarak engellenebilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak adına, bahsettiğimiz tüm bilgilere dikkat edin.

https://www.youtube.com/watch?v=6K7heVTd9i8

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Takip Edememe Fotoğraf Beğenememe Çözüm Hakkında 4 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

4 yorum

  1. Gülseren ŞAHİN
    Gülseren ŞAHİN

    İnstagram takip sorunu sayesinde artık çözüldü. Sitenizden birçok bilgi alarak bütün işlemlerimi yapıyorum. Harika yardımlarınız ve anlatımlarınız için teşekkür ederiz.

  2. Berna ÇETİNEL
    Berna ÇETİNEL

    Hesaplarım geçici olarak askıya alınmıştı. Günler öncesinden yaptığım beğeniler yüzünden olduğu söylendi. Sonrasında bir kaç gün beklemek zorunda kalmıştım.

  3. Mert ALTEMUR
    Mert ALTEMUR

    İnstagram hesap engelleme kaldırma için özel bir uygulama olsa daha iyi değil mi? Artık herşey uygulamalar ile yapılıyor. Bu tarz bir sürüm yok mu acaba

  4. Aykut ALTAY
    Aykut ALTAY

    instagram beğeni sorununu bende önemli zannetmiştim, Yazınızı takip edince anladım ki wifi ile bağlantılarımda bu sorunu yaşıyormuşum.