Instagram Takip Yorum ve Beğenme Limitleri Nedir?

Instagram Takip Yorum ve Beğenme Limitleri Nedir?

Her geçen gün popülerliğini biraz daha arttıran sosyal ağlardan birisi olan Instagram üzerinde, kullanıcıların zaman zaman spam aktiviteleri de söz konusu olabiliyor. Bu tür aktivitelere karşı Instagram takip yorum ve beğenme limitleri gibi limitler getirdi ve özellikle bu sosyal ağ üzerinde spam aktivite yaratmak için oluşturulmuş robotların aktivitelerinin önüne geçilmesi mümkün  hale geldi. Eğer siz de Instagram takip yorum ve beğenme limitleri nedir? sorusuna cevap arıyorsanız yazımızın devamını mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Instagram doğrudan fotoğraf ve video içeriklerinin paylaşımının yapıldığı bir sosyal ağ. Facebook tarafından satın alınmasının ardından giderek yükselişe geçen Instagram içerisinde ünlüler, fenomenler, görsel sanatlar üzerinde uzman kişiler ve fotoğrafçılar da yer alıyor. Haliyle Instagram görsel açıdan, hem bireysel hem de ticari olarak büyük ilgi topluyor. İnternet üzerinde her büyüyen platforma yönelik olduğu gibi Instagram üzerinde de spam aktivite çalışmaları yükselişe geçiyor. Bu noktada Instagram da belirli limitler getirme gerekliliği duymuş. Fakat unutulmamalı ki bu limitler tümüyle anormal denilebilecek aktivitelere karşı geliştirilmiş limitlerdir. Yani aşırı beğenme aktiviteleri, aşırı sayıda takip etme gibi aktivitelere karşı getirilmiş limitlerdir. Diğer bir deyişle Instagram takip yorum ve beğenme limitleri nedir sorusunun cevabı doğrudan normal olanın dışında şeklinde de cevaplandırılabilir. Burada normal olanın dışında ile kast ettiğimiz bir insanın kapasitesinin üstünde olan aktivitelerdir.

Takip Limiti

Instagram üzerinde takip edebileceğiniz kişi sayısına yönelik getirilmiş bir limit bulunmakta. Bu limit toplam 7500 kişi olarak belirlenmiş. Görünen o ki bu sayının üzerinde takip etme sayısına sahip kişiler genellikle spam aktivitelerde bulunan kişiler oluyor. Zaten normal bir kişi için oldukça yüksek bir limit olduğunu da söyleyebiliriz. Bu sayının üzerine çıkmaya çalıştığınızda daha fazla kişi takip edemeyeceğinize yönelik bir mesajla karşılaşıyorsunuz.

Ayrıca saatlik veya 10 dakikalık süreçler şeklinde limitlerin varlığından da bahsediliyor fakat bu limitler resmi olarak Instagram tarafından belirtilmiş limitler değiller. Saatte 160 kişi takip ve unfollow etme gibi limitlerle de karşılaşmak olası.

Beğenme Limiti

Instagram beğenme açısından da belirli limitler uygulamakta. Söz konusu limit saatlik olarak 350 şeklinde belirlenmiş eğer bu limiti aşarsanız bu durumda hesabınızın kilitlenmesi dahi söz konusu olabiliyor.

Paylaşımda Sınırlama?

Instagram üzerinde henüz herhangi bir paylaşım limiti bulunmuyor. Sadece bazı kullanıcıların paylaşımlarını seri şekilde silmeye çalışırken bazen hata alabildiklerini görüyoruz.

Karakter Açısından Limit

Karakter limitleri üyelik gerçekleştirirken ortaya koyulan limitler ve diğer limitler olarak ele alınabilir. Kullanıcı adınızı oluştururken 30 karakter kullanabilirsiniz, ayrıca biyografi ve gönderi açıklamaları alanlarında da belirli sınırlamalar söz konusu. Bunlar biyografide 150 karakter, gönderi açıklamasında ise 2200 karakter şeklinde.

Hashtag Limiti

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Instagram’da fotoğraflarınızın  ve videolarınızın ilgili şekilde gruplanabilmeleri için hashtag kullanmanız gerekiyor. Toplamda her bir gönderi için 30 adet hashtag limitiniz bulunuyor. Bu sayının üzerine çıkmanız durumunda ise uyarı alıyorsunuz.

Eğer Instagram üzerinde bir paylaşımda bulunamıyor veya genel bir engelleme ile karşılaşıyorsanız mutlaka Instagram takip yorum ve beğenme limitleri nedir? yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Takip Yorum ve Beğenme Limitleri Nedir? Hakkında 3 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

3 yorum

  1. Özge Tanar
    Özge Tanar

    Valla geçen o kadar seri like atmışım ki limete girmişim annemin fotoğrafını bile beğenemedim bu kadar nasıl attım acaba ya

  2. Elif Sarı
    Elif Sarı

    Takip limiti olması çok mantıklı hatta daha da aşağıya çekilmeli kıstaslar saldırgan sapıkları azaltmak için önemli bence…

  3. Emir Günter
    Emir Günter

    Instagram takip limitlerine hep yakalanıyorum bundan sonra rakamları öğrendik ona göre takip yaparız 🙂