Instagram Yorum Beğenme ve Yanıtlama Özelliği

Instagram Yorum Beğenme ve Yanıtlama Nedir? Nasıl Kullanılır?

Facebook kullananlar bilirler, bu sosyal ağ üzerinde paylaşımlarınıza yönelik yapılmış bir yoruma cevap vermeniz ve o yorumu beğenmeniz söz konusu. Artık Instagram üzerinde de bu özelliği kullanmak mümkün. Instagram yorum beğenme ve yanıtlama nedir? nasıl kullanılır? konulu yazımıza hoş geldiniz. Başlıkta da belirttiğimiz üzere size bu özelliği nasıl kullanabileceğiniz hakkında bilgi vereceğiz.

Instagram tümüyle görsel paylaşımlara yönelik kurgulanmış bir sosyal ağ. Her ne kadar Twitter ve Instagram gibi ağlar içerisinde yapılabilen işlemleri Facebook üzerinde yerine getirmek zaten söz konusu olsa da, bu iki ağ tümüyle yazı, yorum, fotoğraf ve video olarak özelleştiği için her geçen gün popüler olma durumlarını arttırıyorlar.  Bir yandan da Facebook gibi sosyal ağlarda hali hazırda olan özellikleri de bünyelerine katıyorlar. Gif paylaşımı, yorum beğenme, yanıtlama farklı türden ifadeler beğenilerde kullanılabilmesi gibi özellikler her geçen gün diğer sosyal ağların sistemlerine adapte edilen yeni özellikler olarak göze çarpıyorlar. Bu yazımızda daha önceden aktif şekilde Facebook üzerinde kullanılabilen yorum beğenme ve yanıtlama özelliğinin Instagram üzerinde kullanımından bahsedeceğiz.

Yorum Beğenme ve Yanıtlama Nedir?

Eğer uzun süredir Instagram veya diğer sosyal ağların kullanıcısı iseniz, bu durumda eskiden fotoğraflarınıza yapılan yorumlara özel olarak ayrılmış bölümde cevap veremediğinizi veya yorumları beğenmediğinizi hatırlarsınız. Bu özellik ilk defa Facebook üzerinde aktif olarak kullanıldı. Ardındansa bu özelliği şimdilerde Instagram üzerinde de kullanabilmeye başladığınızı söyleyebiliriz.

Instagram yorum beğenme ve yanıtlama nedir? Nasıl kullanılır? sorusunun cevabını Facebook kullanıcıları zaten biliyorlar. Fakat bilmeyen Instagram kullanıcıları için bu konuyu kısacak anlatalım.

Bir arkadaşınız veya takipçiniz Instagram üzerinde paylaştığınız fotoğraf veya videoya bir yorum yaptıysa artık bu yorumu doğrudan beğenebiliyor veya yoruma cevap yazabiliyorsunuz. Bu sayede paylaşımınız üzerinden farklı kullanıcılarla farklı diyalogları birbirine yakın fakat ayrı alanlarda yürütebiliyorsunuz. Bu sayede gerek siz gerekse de takipçiler kendi yorumuna yorum yapılması veya beğenilmesi durumunda bildirim alıyorlar. Bu sayede kişiler aynı paylaşım üzerinden farklı diyalogları gerçekleştirebiliyorlar. Bu gibi işlevler her ne kadar basit öğeler gibi görünseler de sosyal ağlar üzerinde kullanıcıların birbirlerine yönelik etkileşimlerini oldukça arttıran türden özellikler.

Yorum Beğenmenin Avantajları

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Instagram yorum beğenme ve yanıtlama nedir? Nasıl kullanılır? Konulu yazımızda son olarak bu özelliklerin avantajlarından bahsedelim. Bu özellikler sayesinde yukarıda da belirttiğimiz üzere takipçilerle ayrı diyaloglar sürdürmek söz konusu oluyor. Gerek olumlu gerekse de olumsuz olsun, düşünceler farklı alanlarda gruplanabiliyorlar. Bu sayede özellikle firmalar kişilerin belirli ürünler, fotoğraflar hakkındaki yorumlarını ayrı ayrı gruplarda inceleyebiliyorlar. Facebook’ta hali hazırda firmalar bu özelliği kişilere ayrı ayrı cevaplar vermek adına da kullanmaktalar. Diğer sosyal ağlarda da bu özelliğin yayılması ve aktif olarak kullanılması söz konusu.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Yorum Beğenme ve Yanıtlama Özelliği Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

2 yorum

  1. Sude Burcum
    Sude Burcum

    Bende yorum beğen çıkmıyor neden? Yardım edin lütfen mailim : [email protected]

  2. Özlem Kırkızoğlu
    Özlem Kırkızoğlu

    Faydalı bir makale olmuş tenkyu