İnstagram’da Beğeniler Ve Takipçi Sıralama

İnstagram’da Beğeniler Ve Takipçiler Neye Göre Sıralanıyor?

”İnstagram’da beğeniler ve takipçiler neye göre sıralanıyor?” diye merak edenlere, beğenilerin geçtiğimiz 2016 yılına kadar kronolojik bir sıralama üzerinden standart şekilde sıralandığı söylenebilmektedir. Buna göre sosyal medya platformunda yapılan paylaşımlar ve bunlara gelen beğeniler, en yeniden en eskiye doğru ilerleyen bir sıra halinde sıralanmaktadır. Bu durum İnstagram kullanıcılarının çoğu zaman arkadaşlarının kendi hesaplarında paylaştıkları içerikleri gözden kaçırmalarına neden olmaktaydı. Uzun bir müddet bu şekilde işleyen İnstagram beğeni sıralamasını en sonunda 2016 yılında yaptığı bir duyuru ile güncelleyen İnstagram, şimdilerde ise daha çok farklı bir sosyal medya platformu olan Facebook’unkine benzer şekilde işleyen bir beğeni sıralamasını kullanıcılarına sunmaktadır.

İnstagram’ın yazılım geliştiricisi ve kurucusu olarak bilinen Kevin Systrom’un 2016 yılında katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamalarda İnstagram kullanıcılarının neredeyse yüzde 70’inin haber kaynaklarında paylaşılan içerikleri ve beğenileri kaçırdığını belirtmiş ve bu nedenle kronolojik sıralama sisteminden vazgeçildiğini dile getirmişti. Kevin Systrom’a göre bu değişiklik ile sosyal medya platformunda görülen yüzde 30’luk dilimin içindeki içerikleri ve beğenileri olabilecek en iyi içerik ve beğeniler olarak İnstagram kullanıcılarına sunmak amaçlanmıştı.

Buna göre günümüzde güncellenen İnstagram beğeni sıralamasına göre uygulamanın otomatik öğrenme teknolojisi sayesinde ilgi göstergeleri üzerinden paylaşılan içeriklerin ve beğenilerin neye göre sıralanmasına karar vermektedir. Bu karar aşamasında paylaşımların yapıldığı saatler ve kullanıcıların arasındaki ilişki de dikkat alınmaktadır. Bu sayede İnstagram kullanıcıları, uygulama üzerinden daha fazla etkileşimde bulundukları kişilerin yaptıkları paylaşımları ve beğenileri daha üst sıralarda görme imkanlarına da sahip olabilmektedir. Söz konusu olan İnstagram takipçi sıralaması olduğunda ise bu sıralamanın çoğu zaman rastgele oluşturulduğu ancak genelde eski takipçilerin daha altta olacak şekilde listelendiği bilinmektedir.

‘’İnstagram’da beğeniler ve takipçiler neye göre sıralanıyor?’’ sorusunu bu şekilde yanıtladıktan sonra İnstagram’ da takipçilerini ya da beğenilerini arttırmak isteyen kullanıcılara bazı tavsiyelerde bulunabilmek de mümkündür. Her geçen gün daha fazla kullanıcının katıldığı bu sosyal medya platformunda pek çok kullanıcının en büyük arzularından olan beğenilme ve takip edilme isteği, günümüzde bazı sosyal medya hileleri ile kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Bu bağlamda tercih edilebilecek olan https://instagramdeposu.com/blog/ adresi ile sosyal medya platformu İnstagram için Türk takipçi, yabancı bot takipçi ya da yabancı gerçek takipçi satın alınabilmektedir. Bunun dışında İnstagram beğenisi kazanmak için yine aynı adres üzerinden Türk beğeni ya da yabancı bot beğeni seçeneklerinden birisi tercih edilebilmektedir. Takipçi satın al adresinden mevcut ya da gelecekte paylaşılacak olan her türlü görsel içerik için oldukça uygun fiyatlarla otomatik beğeni de satın alınabilmektedir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
İnstagram’da Beğeniler Ve Takipçi Sıralama Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.