Instagram’da Kendiliğinden Silinen Mesaj Dönemi

Instagram’da Kendiliğinden Silinen Mesaj Dönemi

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram, peş peşe güncellemeler getirmeye de devam ediyor. Bilindiği üzere Instagram uygulaması ilk aşamada fotoğraf ve video paylaşma olarak başlamıştı. Daha sonra Snapchat efektleri ve hikaye özelliği de gelmişti. Bunun yanı sıra güncellemelerine devam eden şirket son olarak canlı yayın gibi özellikleri getirmeyi de ihmal etmemişti. Instagram’ın son güncellemesi ise Direct Message kısmına oldu. Bilindiği üzere Instagram’da DM üzerinden arkadaşlarınıza ya da diğer kullanıcılara mesaj gönderebiliyordunuz. Bu durum artık çok daha ayrıntılı bir hale geldi. Instagram üzerinden çeşitli fotoğraflar göndermek mümkün oldu. Üstelik bu fotoğraflar kolaylıkla silinebilmektedir.

Kaybolan Mesajlar Nedir?

Instagram şirketi ise bu özelliğin adını kaybolan mesajlar olarak belirlemiş. İster fotoğraf isterseniz de video biçiminde gönderilen bu mesajlara çeşitli düzenlemeler de yapılabilmektedir. Bir diğer yöntemle anlatacak olursak; Instagram’ın hikayeler özelliği kaybolan mesajlarda kullanılabilmektedir. Daha sonra mesajın gittiği kullanıcı resmi ancak 2 kez görüntüleyebilmektedir. İkinci görüntülenmeden sonra ise mesaj kendini silmekte ve açılamaz hale getirmektedir. Eğer ekran görüntüsü alırsanız da Instagram tarafından kullanıcıya bir bildirim gitmektedir.

Kaybolan Mesajlar Nasıl Kullanılır?

 

  1. İlk olarak mesajlar kısmında bulunan Kamera ikonuna dokunun.
  2. Daha sonra fotoğraf ya da videonuzu çekin ya da daha önce çekilenlerden birisini seçin.
  3. Gerekli düzenlemeleri ve efektleri yaptıktan sonra gönderme kısmına geçin.
  4. Daha sonra hikayelerde paylaşma ya da belli bir kişi ile paylaşma seçeneği çıkmaktadır.
  5. Göndermek istediğiniz kişiyi seçin ve gönderin.
  6. Giden mesaj tarafına ulaştıktan sonra en fazla 2 kez görülecektir. Daha sonra otomatik olarak resim ortadan kalkacaktır.
Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Instagram tarafından getirilen özellik ise kullanıcılar tarafından daha fazla ilgi görüyor. Bilindiği üzere Instagram’daki güvenli konuları her geçen gün tartışmaya yol açıyordu. Bu özellik sayesinde artık fotoğraflar kendi kendine yok olabilecek ve güvenli aşaması bir üst seviyeye çıkmış olacak. Kaybolan mesajlar özelliği sayesinde de artık çevrenize gönderdiğiniz fotoğrafların kaydedilip kaydedilmediği konusunda endişe etmenize de gerek kalmayacaktır. Ekran görüntüsü alınması halinde ise tarafınıza bildirim gelecektir.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’da Kendiliğinden Silinen Mesaj Dönemi Hakkında 2 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

2 yorum

  1. aliqaribli023
    aliqaribli023

    Mavi tik istiyorum. Benim adımla giriyorlar.

  2. Elif ÇETİN
    Elif ÇETİN

    Fotoğraflar veya yüklemeler kendiliğinden silinirken gün şartı varmı.. kaç gün durduktan sonra kesintiler yapılıyor. Silinme işlemi için onay veriliyor mu?