Instagram Ürün Fiyatını Yazmanın Etkisi

Instagram’da Ürünlerin Fiyatını Yazmanın Artıları ve Eksileri

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, Facebook tabanlı olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Bilindiği üzere fotoğraf ve video paylaşımı yapılmakta, bunun yanı sıra ticari anlamda da bazı faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Sosyal medyanın gücünü kullanmak isteyen esnaflar ya da firmalar ise Instagram platformunu kullanmakta ve ürün satmaktadır. Instagram’da ise ürün satışı yaparken bazı dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Bunlardan birisi de Instagram’da eklediğiniz ürünlere fiyatı yazmaktır. Tabi ki bu durumun hem avantajları hem de dezavantajları bulunmaktadır. Konumuzun detayında ise Instagram satışı yaparken ürünlere fiyat yazmanın önemi hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Ürünlere Fiyat Yazmanın Avantajları

Firmalar için profilde yapılan paylaşımlar oldukça önemlidir. Hatalı bir şeyler yapılması halinde müşteri kaybetmenize yol açabilir. Ancak ilgi çekici ve doğru yapılması halinde ise avantaja dönüşmekte, müşteri potansiyelini arttırmaktadır.

Bilgilendirme

Müşteriler zaman zaman önce fiyatı görmek istemektedirler. Bazı müşteriler fiyat yazmadığı için tek tek sormaktan çekinirler ya da yorulurlar. Hal böyle olunca da ürünü almaktan vazgeçmektedirler. Sizler de ürünlerinize fiyat eklemesi yapabilirsiniz. Onlar da fiyatları inceledikten sonra sizlerden satın almaya karar verebilir.

Müşteri Potansiyelini Arttırma

Ürünlerin fiyatı yazan profillerin diğerlerine göre çok daha fazla beğenildiği görülmektedir. Bunun sebebi ise hesabın daha şeffaf bir hale gelmesidir. Ürünlerin fiyatının yazması, ödeme yöntemlerinin belirtilmesi, kargo ve diğer bilgilerin verilmesi halinde müşterilerin profile olan güveni artmaktadır. Bu da müşteri potansiyelinizi arttırmakta önemli bir rol oynayacaktır.

Ürünlere Fiyat Yazmanın Dezavantajları

Tabi ki bu durum beraberinde bazı dezavantajları da getirmektedir. Ancak bu avantajlarına göre biraz daha az olmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Ürün Pahalılığı

Eğer pahalı bir ürün satıyorsanız ve pazarlığa açık değilseniz, muhtemelen profilinize yazacağınız fiyatlar da ilgi çekmeyecektir. Özellikle ürünlerin altına aşırı fiyatların yazılması müşterinin gözünü korkutmakta ve üründen uzaklaştırmaktadır.

Yukarıda yer alan detaylara dikkat edilmesi halinde ise Instagram üzerinden ürün satış faaliyetleri çok daha fazla artmaktadır. Sizler de bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Ürün Fiyatını Yazmanın Etkisi Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.