Twitter Hassas İçerikleri Kapatma (Resimli Anlatım)

Twitter, ilk kullanıma başlandığı günden beri kendini her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, bir çok çalışma yer almaktadır. Özellikle gizlilik ve güvenlik, geliştirilen özelliklerin temel prensibi olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medya üzerinde yayınlanan, bazı hassas içerikler uygun değildir. Yaş grubu, cinsiyet ya da bir çok açıdan uygun olmayan özelliklere sahip olabilir. Bunlar açık açık yayınlandığında, güvenlik boyutunun ihlal edildiği görülmektedir. Bu nedenle Twitter hem bu içerikleri görebilme hem de hassas içerik kapatma olanağı sunuyor. Seçim yapmak sizin tercihinize kalmış.

Twitter nedir?

Paylaşım yapma ve takip üzerine kurulu bir sosyal medya uygulaması. 140 karakter olduğu için, belli bir ölçüde paylaşım yapılmaktadır. Tanınmış kişileri de bizzat takip edebilme imkanı olduğu için, oldukça fazla tercih edilmektedir. Her geçen gün takipçi sayısını arttırmaya devam etmektedir.

İçerikleri kendi tercihimize göre görebiliriz. Hassas içerikli paylaşımları bile, isteğe bağlı olarak görme şansına sahibiz. Twitter hakkında genel bilgileri öğrendiğimize göre, hassas içerik konusuna geçebiliriz.

Twitter hassas içerik ne demek?

Hassas içerik kavramı, normal görüntüler dışında, kişilerde travma yaratabilecek içeriklerdir. Ya da belli kesimler tarafından görülmesi, uygun olmayan içerikler olarak adlandırabiliriz. Hassas içerikler kimi zaman kanlı olaylar olabilirken kimi zamanda +18 cinsel içerikli paylaşımlar olabilmektedir. Bu paylaşımlar özellikle çocuklar için, olumsuz sonuçlar doğurabilir. Uygulama bu noktada psikolojik sağlığı da düşünerek bazı önlemler almaktadır. Bunların başında hassas içerikleri kapatabilme imkanı gelmektedir. Yazıda, hassas içerik kapatma işlemi ya da nasıl açılabileceğine detaylı olarak yer verilecektir. O zaman bu işlemi nasıl yapabileceğimize geçelim.

Hassas içerik kapatma ve açma işlemi nasıl yapılır?

Twitter milyonlarca kullanıcıyı bünyesinde barındırıyor. Eminim bir çok özelliği bilsenizde, bu konuda bilgi sahibi olmayan bir çok kişi var. Hassas içerikleri ayarlayabilme imkanına sahipsiniz. Kısaca hassas içerik kapatma gibi bir şansınız var. Hassas içerik kapatma ve açma işlemini yapma adım adım:

twitter hassas icerikleri kapatma nasil yapilir resimli anlatim

  • İlk olarak masa üstünden internete giriş yapın. Arama kısmına bu linki twitter.com/signup kopyala yapıştır yapın. Çıkan ekranda sizden bazı bilgiler istenecek. Bunlar kullanıcı adınız ve şifreniz. Bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra, hesabınız açılacaktır.

twitter hassas icerikleri kapatma nasil yapilir resimli anlatim

  • Hesaba giriş yaptıktan sonra, ekranın sağ üst tarafında yer alan resminize tıklayın.

twitter hassas icerikleri kapatma nasil yapilir resimli anlatim

  • Bu resme tıkladığınızda bir çok seçenek çıkacak. Bunlar arasından ‘’ayarlar’’ seçeneğini seçerek işleme devam edin.

twitter hassas icerikleri kapatma nasil yapilir resimli anlatim

  • Ayarlar butonuna tıkladığınızda, Twitter hesabınızla alakalı olan her türlü hesabı göreceksiniz. Bunlar arasından ilk başta yer alan hesap ayarları bölümüne tıklayın.

twitter hassas icerikleri kapatma nasil yapilir resimli anlatim

Çıkan ekranda tweet medya içeriği başlığı altında bir bölüm gelecek. Bu kısım, artık son aşama. Burada bazı ayarlar yaparak istediğimiz sonucu elde edeceğiz. Bu bölüme tıkladığınızda karşınıza iki tane seçenek çıkacak. Bu iki seçenek bizim ayarları yapacağımız kısım.

 

  • Medyayı göstermeden önce hassas içeriğe sahip olup olmadığını bana bildirme

Bu seçeneğin yanındaki kutucuğu işaretlemen durumunda, bundan sonra hassas içerikler gizlenmez. Tüm içerikleri rahatça görebilirsiniz. İçerikler hassas olmasın, tüm paylaşımları rahat bir şekilde göreyim diyorsanız bu kutucuğu işaretleyin. Aksine hassas içerik paylaşıldığında sizi uyarmasını istiyorsanız, kutucuğun tikini kaldırın. Boş kalması gerekmektedir. Bu şekilde, özel paylaşımlar yapıldığında Twitter sizi açmadan önce uyaracaktır.

  • Hassas içerikli materyalleri tweetlediğimde medyayı işaretle

Bu kısım özellikle, sizi takip eden kişiler için önemlidir. İnsanların hassas içerikli paylaşımlar yaptığınızda, uyarılmasını sağlar. Yani siz hassas bir paylaşım yaptığınızda, karşı taraf bunu açmadan önce uygulama tarafından uyarılır. Bu seçim size kalmış. Bazı içerikleri takipçilerinizin anında görmesini istemiyorsanız, bu işlemi yapabilirsiniz. Karşı tarafın uyarılması için bu seçeneğin karşısındaki kutucuğun işaretlenmiş olması gerekiyor. Buna dikkat ettikten sonra, sorun kalmayacaktır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

 

Sonuç

Yazıda Twitter hassas içerik kapatma noktasında gerekli olan tüm bilgileri edindiniz. Kendi isteğinize göre, bu ayarları açıp kapatabilirsiniz.

Umarım yazımız, bu sorunu yaşayan kişiler için faydalı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.

 

https://www.youtube.com/watch?v=z6l-_7DJXV8

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Twitter Hassas İçerikleri Kapatma (Resimli Anlatım) Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.