Instagram Hassas İçerikleri Gizleme Durumu 2019

Instagram Hassas İçerikleri Gizleme Durumu 2019

Instagram tüm dünya genelinde yoğun bir takipçi kitlesine sahip sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Tanınmış uygulamaların en önemli özelliği belli ilkelerinin olması ve bu ilkelerden hiç bir şekilde taviz vermemesi. Bu ilkelerin başında ise kullanıcı memnuniyeti geliyor. Kullanıcı memnuniyetini sağlamanın temel yollarından bir tanesi de Instagram hassas içerikleri gizleme özelliğidir.

Instagram hassas içerikleri gizleme ne demek? Instagram hassas içerikleri gizleme özelliği ne işe yarar? Instagram hassas içerikleri gizleme nasıl yapılır? Merak ettiğiniz tüm sorulara detaylı olarak cevap bulabileceksiniz. Zaman geçirmeden asıl konuya giriş yapalım.

Instagram hassas içerikleri gizlemek eskiden nasıl oluyordu?

Yukarıdaki yazıda Instagram uygulamasının kullanıcı odaklı olması nedeniyle, ilkelere çok önem verdiğine değindik. Bu ilkelerin belki de en önemlisi güvenlik ilkesidir. Çünkü sosyal medya platformu sanal bir ortamdır. Sanal ortamda, önlem alınmadığında güvenlik noktasında toplum kurallarına uygun olmayan bir çok sorun ortaya çıkar. Hem toplum kurallarına uygun olmaması nedeni ile hem de insan psikolojisine etkisi nedeniyle güvenlik oldukça önemlidir. Bu güvenlik ilkesi kapsamında bir çok uygulama yapılmaktadır. İstediğin kişiyi engelleyebilme, mesaj göndermesine engel olma, yorumları bazı kişilere kapatma, uygulamaya kişileri şikayet etme… Bu örnekler daha da çoğalabilir. Ve bu örneklerin hepsi güvenlik ilkesi nedeniyle alınan önlemler arasında yer almaktadır.

Instagram hassas içerikleri gizlemek

Yapılan paylaşımlar, her kesime hitap eden nitelikte olmayabilir. Bu nedenle en başından beri Instagram bu konuda bazı önlemler almaktadır. Herhangi bir paylaşım yapılmadan önce içerikler denetleniyordu. Ve bu süreçte Instagram uygulamasının paylaş ya da sil politikası vardı. Yani uygun olmayan bir içerik paylaşılmak istendiğinde toplum sağlığını korumak adına içerikleri siliyordu. İçerikte herhangi bir kusur tespit edilmediğinde de, otomatik olarak paylaşıyordu. Bu nedenle paylaşan kişilerin içeriği silindiği için, yerine göre bu kişiler mağdur olabiliyordu.

Instagram bu konuda yaşanan sorunun giderilmesi için bazı alternatifler üzerinde çalışmaya başladı. Hem insanları psikolojik olarak etkilemeyecek hem de paylaşan kişileri mağdur etmeyecek alternatifler. Bunun üzerine bir çok sosyal medya uygulamasında da yer alan bir yöntemin adımlarını attı. Bu yönteme yazının devamında detaylı olarak yer vereceğiz.

Instagram hassas içerikleri gizleme ne anlama geliyor?

Sosyal medya platformunu kullanan insanlar heteorojendir. Sadece belli bir kesime hitap etmez. Genç, yaşlı, çocuk, kadın ya da erkek gibi çeşitli insanlar yer alır. Bu nedenle her içerik herkes için uygun değildir. Bu nedenle bu sorunun ortadan kalkması için Instagram uygulaması bazı önlemler almaya karar veriyor. Son zamanlarda alınan güvenlik önlemlerinden bir tanesi Instagram hassas içerikleri gizleme olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu özelliğin amacı ise farklı kesim insanlara uygun olmayan içerikleri gizleme. Görüntüleyip görüntülememeyi kişinin kendi tercihine bırakma.

Instagram hassas içerikleri gizlemek nasıl olur

Örneğin küçük bir çocuk bu uygulamayı kullanmak istediğinde, kanlı bir sahne görürse bu durumun psikolojik boyutu oldukça yıkıcıdır. Bu çocuk, bu durumun etkisinden uzun zaman kurtulamayabilir. Bu hassas özellikleri gizleme özelliği sayesinde ise bu tür görüntülere sınır geliyor. Bu görüntüler bulanık olarak yayınlanıyor. Ancak bu paylaşım üzerindeki, içeriği gör seçeneğine tıkladığınızda içeriğe ulaşabiliyorsunuz. Toplum sağlığını korumak adına oldukça önemli bir özellik olduğunu düşünüyoruz.

Instagram hassas içerikleri gizleme işlemi nasıl yapılacak?

Instagram uygulamasının da üzerinde çalıştığı bu özellik, uygulama tarafından otomatik olarak yapılacak. Belli bir filtreden geçen paylaşımlar öncelikle detaylı olarak incelemeye alınacak. Uygunsuz bir durum tespit edilmesi durumunda bu paylaşımlar otomatik olarak bulanıklaşacak. (kan, küçük çocuklara uygun olmayan paylaşımlar, şiddet) Herhangi bir kişi, fotoğrafı görmek istediğinde fotoğrafı gör diyerek görebilecek. Böylece hiç kimsenin mağdur olmadığı bir yöntem belirlenmiş olacak.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Bu hassas içerikler bazen fark edilmeden filtreden geçebilir. Bulanık olarak görünmeyebilir. Bu gibi durumlarda ise, siz tespit ettiğiniz paylaşımları şikayet ederek uygulamaya bildirebilirsiniz. Şikayet etmeniz üzerine inceleme yapılarak, gerekli olan adımlar uygulanır.

Sonuç

Bu yazımızda Instagram hassas içerikleri gizleme ne anlama geliyor, nasıl yapılır sorularına detaylı olarak cevap verdik. Bu hassas içerik gizleme durumu hem normal paylaşımlarda hem de keşfet bölümü paylaşımlarında aynı şekildedir. Yani keşfet bölümündeki paylaşımlarda da gerekli görüldüyse buzlama, bulanıklaştırma işlemi yapılacaktır.

Umarım konumuz aklınızdaki tüm sorulara cevap bulmuştur. Sonraki yazımıza kadar kendinize iyi bakın.

https://www.youtube.com/watch?v=z5Nt0wsHdt4

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hassas İçerikleri Gizleme Durumu 2019 Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.