Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

İlk başlarda fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olarak karşımıza çıkan Instagram uygulaması, daha sonra yeni güncellemeler getirmişti. Bu güncellemeler arasında hikayeler özelliği de yer almaktadır. Hikayeler özelliği ise kullanıcıların daha önce alışkın olduğu bir özellik aslında. Bunun sebebi ise Snapchat’te kullanılmasıdır. Facebook şirketi ise Snapchat’i satın almayı denemiş ancak başarılı olamadıktan sonra Instagram uygulamasına Hikayeler özelliğini getirmişti. Eğer herhangi bir ayarlama yapmamanız halinde Instagram hikayeleriniz herkese görünmektedir. Sizler de Instagram hikayeleriniz gizlemek istiyorsanız, konumuzun detayını incelemelisiniz.

Instagram Hikayesi Nasıl Gizlenir?

Instagram hikayesi gizleme işlemi için bazı yöntemler bulunmaktadır. İlk olarak hikayenizi belirli insanlara mı yoksa herkese mi gizleyeceksiniz, ona karar vermelisiniz.

Belirli Profillerden Gizleme: Eğer bir Instagram kullanıcısının sizin hikayelerinizi görmesini istemiyorsanız; kişinin profiline gidin ve sağ üstte yer alan 3 noktaya tıklayın. Daha sonra çıkan ekrandan Hikayenizi Gizle seçeneğine tıklayın.  Bu işlemden sonra artık o kullanıcı sizin hikayelerinizi göremeyecektir.
Hikayeleriniz Belli Kişilerden Gizleme: Bu durum ise çoklu olarak gizleme yapmanız gerektiğinde ihtiyacınız olacaktır. Herkesin profiline tek tek girerek gizleme yapamazsınız. Bunun yerine anlatacağımız yöntem ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak kendi profilinize ve daha sonra sağ üst kısımda yer alan çark sembolüne tıklayarak ayarlar kısmına girin. Daha sonra açılan bölümden Hikaye Ayarları kısmına giriş yapın. Daha sonra karşınıza Öyküyü Gizle kısmı çıkacaktır. Bu bölüme giriş yaptığınızda ise arkadaş listenizi göreceksiniz. Bu bölümden hikayelerinizi görmesini istemediğiniz kişileri toplu olarak seçebilirsiniz.

Yukarıdaki işlemleri başarılı bir şekilde yapmanız halinde hikayelerinizi belli kimseler görmeyecektir. İsterseniz ilk adımdaki gibi tek tek, isterseniz de ikinci adımdaki gibi çoklu bir şekilde gizleme imkanınız bulunmaktadır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?
Mp3 Youtube İndirme Nasıl Yapılır?

Youtube hem video görüntüleme özelliği hem de arama motoru olma açısından en işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. İstediğiniz zaman arama yap...

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.