Instagram Hikayesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Facebook’a nazaran link ile yönlendirme hususunda birçok sınırlama koyan Instagram hikayesine link ekleme ile ilgili detaylı bilgiler paylaşmak istiyoruz. A’dan Z’ye stroyde link ekleme ilgili tüm ayrıntıları bu içeriğimizde öğrenebileceksiniz… 

Instagram Hikayesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olan Instagram’ın Facebook tarafından satın alınması sonrasında insanlar bu önemli sosyal medya uygulaması aracılığı ile çok daha sık bir şekilde ticari işlemler yapmaya başladılar.  

Sürekli güncellemeler gelen bu önemli sosyal medya uygulamasından 2017 yılından gelen güncelleme ile artık insanlar ınstagram hikayesine link ekleme yapabileceklerdir. Bu özellik ticari işler için Instagram’ı kullanan kesimin fazlası ile işine yaramıştır… 

Instagram Hikayesine Link Ekleme Dev Rehber! 

instagram hikayeye bağlantı ekleme

 

Instagram, en sık güncellenen uygulamaların başında gelmektedir. Facebook’un bu önemli sosyal medya uygulamasını satın almasının ardından 2016 yılından yayınlanan güncellemede bu uygulamaya story yani hikâye özelliği kazandırılmıştır. 

O dönemlerde özellikle Snapchat’in en önemli özelliklerinden olan story özelliğinin uygulama içerisinde dahil edilmesi uygulamanın popülerliğini daha fazla artırmasını sağlamıştır. Son zamanlarda da yapılan yeni bir güncelleme ile storyde link ekleme özelliği aktif hale getirilmiştir.  

2017 haziran ayında sadece %25’lik bir kesime açılan bu özellik artık tüm Instagram kullanıcıları tarafından kullanılabilir bir özellik haline gelmiştir. Ancak ınstagram hikayesine link ekleme yapabilmek içinde birtakım kriterler bulunmaktadır. 

Hikâyeye Link Eklemek İçin Hangi Kriterlerin Yerine Getirilmesi Gerekiyor? 

1- 10.000 Takipçinizin Olması Gerekiyor! 

Instagram fotoğrafa link ekleme özelliğinin aktif hale gelebilmesi için öncelikli olarak 10.000 ve üzeri bir takipçi kitlesine sahip olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde bu özelliği kullanabilmeniz söz konusu olmayacaktır. 

Bonus: Takipçi sayınızı ise Instagram takipçi satın al hizmetimizden faydalanarak hemen 10 bin adete çıkartabilirsiniz.

2- İşletme Hesabınızın Olması Gerekmektedir! 

Instagram hikayesine link ekleme özelliğinin aktif hale gelebilmesinin ikinci şartı ise hesabınızın işletme hesabı özelliğine sahip olması gerekir. Instagram yöneticileri bu tür bir kısıtlama getirerek link ekleme işlemlerini ticari amaçlar içinde kullanabilmenizi teşvik etmektedirler. 

3- Hesabınızın Mail ve Telefon Onaylı Olması Gerekiyor! 

Instagram hikayesine link ekleme için son basit adımda hesabınızın mail ve telefon onaylı olmasıdır. Mailinizi ve iki faktörlü telefon onayınızı gerçekleştirdikten sonra hesabınızın bu önemli özelliği aktif bir hale gelecektir. 

10.000 takipçi barındırmayan ve işletme hesabına geçiş yapmayan hesaplarında storyde link ekleme özelliğini kullanabilmesi IG TV aracılığı ile olmaktadır.  

Neden Instagram Hikayesine Link Ekleme İhtiyacı Hissediyoruz? 

Bilindiği gibi ınstagram’da sadece profil açıklama kısmında link eklenmesine izin veriliyordu. Ancak bu insanlar için yeterli olmuyordu ve ınstagram uygulamasının kullanım oranının düşmesine neden oluyordu. 

Kullanıcılarının ihtiyaçlarına çözüm odaklı bir yaklaşım geliştiren Instagram, önemli bir güncelleme yayınlayarak ınstagram hikayesine link ekleme özelliğini aktif hale getirmiştir. Bu güncelleme özellikle internette ürün ve hizmet satanları oldukça fazla bir şekilde memnun etmiştir. 

İşletmeciler storyde link ekleme özelliğini kullanmalarının ana sebebi ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yapıp satışlarını artırmaktır. Bu güncellemenin gelmesi sayesinde birçok işletmenin özellikle ınstagram sayesinde satış grafiklerinin yukarı yönlü bir seyir izlediği görülmüştür. Bir blog siteniz varsa da buralara ziyaretçi çekmek içinde story link ekleme özelliğini kullanabilirsiniz.  

 Instagram Hikayesi Link Ekleme İşlemleri Adım Adım! 

Bu özelliği aktif hale getirebilmek için yapmanız gereken ilk adım bireysel hesabınızı işletme hesabına çevirmektir. Hesabınızın ayarlar kısmına girerek işletme hesabına geç butonuna tıklayarak geçiş yapabilirsiniz. 

İkinci önemli nokta da yukarıda sıkça belirtmiş olduğumuz gibi 10.000 takipçi sınırına ulaşmanız gerektiğidir. Sıfırdan başlamış iseniz ve ınstagram takipçi artırma ile ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız profesyonel bir yardım almak için bizlerle hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.  

Bu kritik özelliği yerine getirdikten sonra ınstagram fotoğrafa link ekleme işlemi için telefonunuzdan bir görsel seçmelisiniz. Görseli seçtikten sonra zincir sembolüne tıklayarak kullanıcıların yönlendirilmesini istediğiniz url’yi yazabilirsiniz. Bu kadar basit bir adımla artık takipçilerinizi istediğiniz ürün ve hizmet linkine yönlendirerek satışlarınızın önemli bir ölçüde artış göstermesini sağlayabilirsiniz. 

Not: Link ekleme işlemi yaparken http:// veya https:// ile başlayan kısmı dikkatli bir şekilde yazmaz iseniz bu özelliği tam randımanlı bir şekilde kullanamazsınız. Linkinizi doğru bir şekilde ekleyebilmek ve ınstagram hikayesine link ekleme aracılığı ile kaç kişini yönlendirildiğini görebilmek için Google link kısaltma servisini kullanmanızı tavsiye ediyoruz… 

Instagram Yukarı Kaydırma Özelliği Neden Kullanılmaz? 

Instagram yukarı kaydır özelliğinin kullanılamamasının iki temel sebebi olabilir. Birinci sebebi 10.000 takipçi sınırına ulaşamamış ya da işletme hesabına geçiş yapmamışsınızdır. Bazı kullanıcılar 10.000 takipçi sınırına ulaştıktan sonra işletme hesabına geçiş yapmayı unutmaktadırlar. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar
Instagram Profiline Bakanları Gösteren Uygulamalar

Son zamanlarda sıklıkla karşımıza gelen yenilikler, hayatımızı kolaylaştıran cinsten. Bu yeniliklere, her geçen gün farklıları ekleniyor. Sayısız taki...

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği 2019
Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği 2019

Instagram her yeni gün farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan bazıları bizi memnun ederken, bazıları ise oldukça rahatsız edici olabilmekted...

Bu özelliğin kullanılamamasının bir başka önemli sebebi de uygulamanın son sürümünün kullanıcı tarafından güncellenmemiş olmasıdır. Uygulamanın son sürümü yüklenmiş olmasına rağmen halen ınstagram hikayesine link ekleme özelliği kullanılamıyorsa uygulamaya ait tüm dosyaları telefonunuzdan kaldırın ve uygulamayı mağazadan geri yükleyin. Halen sorun çözümlenmedi ise ınstagram çözüm merkezi ile iletişime geçmenizde yarar vardır… 

İnstagram Fotoğrafa Link Ekleme Özelliği Ne İşinize Yarar? 

Oldukça işlevsel bir özelliğe sahip olan storyde link ekleme özelliğini aklınıza gelebilecek birçok alanda kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanabileceğiniz alanları sıralamak gerekirse; 

1- Ürün ve hizmetlerinizin satışlarını artırabilmek amacı ile kullanabilirsiniz. Instagram fotoğrafınıza satışlarınızı gerçekleştirmiş olduğunuz sitenin linkini yerleştirerek kullanıcıların sitenizden sipariş vermesini sağlayabilirsiniz. 

2- Sosyal medya fenomeni iseniz bu özelliği kullanarak takipçi kitlenizi artırabilirsiniz. Mesela bir youtuber iseniz hayranlarınızı youtube sayfanızdaki son videoyu izlemeye teşvik edebilirsiniz. Son yayınlamış olduğunuz videonun linkini story’ye ekleyerek videolarınızın izlenmesini artırabilirsiniz. 

3- Yeteneklerinizi satarak internetten para kazanan biri iseniz de İnstagram Fotoğrafa Link Ekleme özelliğini kullanarak çok daha fazla kitleye ulaşmayı başarabilirsiniz. Mesela makale yazarlığı yapan biri iseniz profil linklerinizi paylaşabilir, kişisel sitenizin url’sini yerleştirebilir veya yapmış olduğunuz çalışmaların linkini paylaşarak referanslarınızı potansiyel müşterilerinize ulaştırabilme imkanına erişebilirsiniz.  

Reklam Vererek Instagram Hikayesine Link Ekleme Yapabilirsiniz! 

10.000 takipçi sınırına ulaşmak sizin için oldukça zahmetli bir iş olduğunu düşünüyorsanız Instagram’a reklam vererek stroyde link ekleme özelliğini kullanabilirsiniz. Yönlendirmenin yapılacağı link ve 1080×1920 boyutlarında fotoğraf seçimi yaparak bu önemli özelliği kullanabilme olanağına erişebilirsiniz. 

Burada reklam maliyetlerini doğru bir şekilde yönetebilmek de oldukça kritik bir öneme sahiptir. Aksi takdirde ürün ve hizmetlerinizin maliyetlerini de ciddi bir şekilde artırmış olursunuz. Reklam yönetimi hususunda da profesyonel bir destek almanızı tavsiye ediyoruz. 

10.000 Takipçi Nasıl Yapılır? 

Instagram ile yeni tanışan kişilerin 10.000 takipçi sayısına ulaşabilmesi için profesyonel bir destek almalarını tavsiye ediyoruz. Maddi olarak profesyonel destek alabilecek durumda olmayan kişilerin de bu sayıya ulaşabilmesi için insanlara fayda sağlayabilecek içerikler üretebilme kabiliyetine sahip olması gerekir. Aksi takdirde bu denli yüksek takipçi sayısına ulaşılabilmesi oldukça zordur.  

İnternette ınstagram takipçi kasma siteleri de bulunmaktadır. Robot hesaplarla giriş yaparak takipçi kasma siteleri aracılığı ile kitle elde edebilirsiniz. Bu tür siteler ile 10.000 takipçi sayısına ulaşır ulaşmaz stroyde link ekleme özelliği aktif hale gelir. Hesabınız bu noktadan sonra isterse 100 takipçiye kadar düşse dahi bu özellik sizden geri alınmaz. 

Instagram hikayesine link ekleme ile ilgili tüm detaylara hâkim olmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda 10.000 takipçi sayısına ulaşmak için ürün ve hizmetlerimizi satın alabilirsiniz. Bu sayede çok fazla yorulmadan ve zaman kaybetmeden satış rakamlarınızı çok daha yukarılara çekebilme imkanına erişmiş olursunuz.  

https://www.youtube.com/watch?v=o2e1mrpBXa0

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hikayenizi ayarladıktan sonra “Eylem Çağrısı Ekle” Butonunu tıklayın ve ardından + İnternet Bağlantısı Ekle deyin. Bir alan açılacak oraya istediğiniz internet bağlantısını girin ve bitti deyin.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikayesine Link Ekleme Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.