İnstagramda Hikaye Paylaşma

 

Yakın zamanda yapılan bir güncelleme sayesinde milyonlarca İnstagram kullanıcısı uygulama içerisinde yer alan hikaye paylaşma özelliği sayesinde kendilerine ait video ya da fotoğraflarını diğer İnstagram kullanıcıları ile çok kolay bir şekilde paylaşabilmektedirler.  İnstagramda hikaye paylaşma özelliği ile çektiğiniz video ya da fotoğrafları 24 saat boyunca İnstagramınızın üst bölümünde yer alan hikayeler kısmında takipçilerinize ulaştırabilirsiniz. Ancak İnstagramda hikaye paylaşma özelliği içerisinde paylaşımlara beğeni ya da yorum yapma gibi bir özellik yoktur. Bunun yanında hikayeler bölümüne yüklenen içerikler üzerinden paylaşım sahibinin izni varsa direkt olarak mesaj atılabilmektedir. Ayrıca hikayeler bölümünde paylaşılan fotoğraf ya da videoların kaç kişi ve kimler tarafından görüntülendiğini de öğrenebilme imkanınız vardır. Bu sayede sizi gizli takip eden kişileri çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. Hikayeler bölümünde yer alan içeriklerinizi kimlerin görmesini istiyorsanız buna yönelik bir ayarlama yapma imkanına da sahipsiniz. Böylece paylaşımlarınızı görmesini istemediğiniz kişilerin içeriklerinize ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Hikaye Paylaşımı Nasıl Olur

İnstagramda hikaye paylaşma özelliğini kullanabilmeniz için İnstagram uygulamanızın hikaye paylaşma özelliğinin bulunduğu son sürümde güncellenmiş olması gerekmektedir. İnstagram uygulamanız bu özelliği bulunduruyorsa hikaye paylaşmak için yapmanız gereken ilk adım İnstagram hesabınızı açtıktan sonra sol alt bölümde yer alan ev simgesine dokunmaktır. Daha sonra sol üst köşedeki daire içinde artı simgesine dokunun ve paylaşmak istediğiniz fotoğraf ya da videoyu ekleyin. Fotoğrafınız üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabilir ve yazılar yazabilirsiniz. Tüm düzenlemeler ve yüklemeler bittikten sonra önce bitti yazısına daha sonra da yukarı ok butonuna dokunarak içerik yükleme işlemini tamamlayın. İnstagramda hikaye paylaşma özelliği 24 saat süreyle kısıtlıdır. Hikayeler bölümü içerisine yüklediğiniz fotoğraflar ya da videolar 24 saat sonunda otomatik olarak silinmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir